Planeta

Gejts: Vakcina protiv kovida da ide gdje je najpotrebnije, ne gdje najviše plate

Buduća vakcina protiv kovida-19 trebalo bi da bude dostupna tamo gdje je najpotrebnija, a ne samo zemljama koje budu mogle najviše da je plate, istakao je milijarder i filantrop Bil Gejts.

On je rekao da su svijetu potrebni lideri sposobni da donose teške i odgovorne odluke o pitanjima distribucije, koja se mora oslanjati na pravičnost, a ne na tržište.

U stotine projekata širom svijeta na razvoju vakcije protiv koronavirusa, vlade i privatnici uložili su do sada milijarde dolara.

Postoji međutim zabrinutost da bi bogatije države mogle da ostave siromašne praznih ruku.

“Ako ljekove i vakcinu dobiju oni koji najviše plate, a ne oni kojima je najpotrebnije, imaćemo dužu, nepravedniju i smrtonosniju pandemiju”, ocenio je Gejts.

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
Surova realnostNarcis ZgubidanSmrt fašizmuCrnogoracBole
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Surova realnost
Gost
Surova realnost

Ko si ti da odlucuješ o tome i bilo čemu na tu temu? Tebj je naravno ciljda krene vakcinacija, da li radi profita ili višeg cilja koji si iznio da se smanji populacijau svijetu vidjećemo

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Brzo će vakcina,čim je gejts često pominje.Treba samo slušat pažlivo što kaže on i merkelova,jedino njima vjerujem.

Smrt fašizmu
Gost
Smrt fašizmu

Mi trebamo sve da ignosišemo ono čemu se vi divite ,

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Uf al si providan. Ko te ne zna.

bonaca
Gost
bonaca

Inace je poznato da su bogati veoma solidarni u kapitalistickom drustvu,sada kada ste nam unistili ekonomiju i pokupujete sve resurse koje imamo napokon vracamo se u robovlasnistvo.

Bole
Gost
Bole

Znas kako, kod nas prodji gradom i vidjeces cete momcina od 25-30god u punoj snazi, koji zajme od roditelja 2-3e za dojc i kladionicu i tako im prolaze dani, kao cekaju posao. Sto bi onaj sto je radio cio zivot po 15 sati bio solidaran sa dojcerima? Naravno, ima dosta porodica koji i pored mukotrpnog rada jedva kraj s krajem… Više »

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Mora tako,drugčije ne može.

Send this to a friend