Planeta

Indijska policija na mjestu zločina ubila osumnjičene za silovanje i ubistvo

Foto: Twitter

Indijska policija saopštila je danas da su vatrenim oružjem za vrijeme rekonstrukcije zločina silovanja ubili četvoricu muškaraca osumnjičenih za silovanje i ubistvo žene u južnoj Indiji.

Njih četvorica su bili u pritvoru i nisu bili zvanično optuženi za bilo kakav zločin.

Oni su rano jutros odvedeni na mjesto zločina, gdje se sumnjalo da se dogodilo silovanje i ubistvo, kao i na mjesto gdje je spaljeno tijelo žrtve na udaljenosti od oko pola kilometra, rekao je Šridharan, zvaničnik iz kancelarije komesara policije.

Komesar policije Hajberabada VC Sadžanar rekao je za Bi-Bi-Si (BBC) da je policija odvela optužene na mjesto zločina da se rekonstruiše šta se dogodilo.

Policija je pucala na njih kada su pokušali da ugrabe pištolje policajaca i pobjegnu, rekao je on.

Tom prilikom dva policajca su povrijeđena.

Izgorjelo tijelo 27-ogodišnje žrtve pronađeno je prošle nedjelje pošto je nestala prethodne noći.

Pronalazak tijela je izazvao bijes i proteste širom Indije zbog navodne neaktivnosti policije.

Na vijest o tome da su osumnjičeni ubijeni, oko 300 ljudi okupilo se na mjestu zločina u Šadnagaru, gradu u državi Telangana oko sat jugozapadno od Hajderabada, da hvale policiju zbog ubistva osumnjičenih.

U Nju Delhiju su, međutim, neki posmatrači osudili policijsko ubistvo.

“Ovaj tip pravde je lažan. Njihova ubistva su da nas zavaraju i prekinu naše zahtjeve za odgovornost od vlade, pravosuđa i policije i za dostojanstvo i pravdu za žene. Tražimo da se ovo detaljno ispita”, rekla je sekretarka Sveindijskog naprednog udruženja žena Kavita Krišnan.

Poslanica indijske vladajuće partije Baratija Džanata, bivša ministarka Maneka Gandi optužila je policiju da preuzima zakon u svoje ruke.

“Oni bi svakako na sudu bili osuđeni na vješanje. Ako ćete ubiti optužene prije bilo kakvog sudskog procesa kakva je svrha imati sudove, zakone i policiju”, pitala se ona.

7

avatar
1000
5
2
0
 
7
MakoniDankoSvaštaBasketaš 3 x3Milos
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Makoni
Gost
Makoni

A nekasu svaka im cast

Basketaš 3 x3
Gost
Basketaš 3 x3

Sigurno nisu bili članovi i glasači dpsa

Svašta
Gost
Svašta

Ti nisi dobro u glavu. Kakve veze?

Milos
Gost
Milos

Ovako kod nas treba

Ime
Gost
Ime

Nego sta. Cestitke braci indusima.

Toni
Gost
Toni

Kakva država, šta je ovo?!?

Danko
Gost
Danko

????? Nego ka kod nas i cijeloj Evropi treba pustit Fijipa i nvo da zapjene oko njihovih prava, izvrse pritisak na ( korumpirano ) sudstvo, ovi dobiju po par godina i izadju za 7-8 mjeseci??? E to se desava moj druze, nije ovo karikirano!!!!! Shvatas sad? Kako ti sad izgleda ovo u Indiji? Mada cemo prvo napomenut da su pokusali… Više »

Send this to a friend