Planeta

Kamere snimile mladu iz Bejruta koja pozira u vjenčanici u momentu eksplozije

Mlada iz Bejruta pozirala je tokom svog vjenčanja kako bi napravila snimke i fotografije, ali u tom trenutku je odjeknula eksplozija iz gradske luke, a sve je zabilježeno kamerom.

Dvadesetdevetogodišnjakinja Israa Seblani je bila ispred Le Gray Hotela sa svojim suprugom u momentu eksplozije koja je odnijela 135 života. Nju je u vjenčanici snimao Mahmoud Nakib, ispočetka sve izgleda svečano, ali jaka eksplozija je promijenila sve.

U sljedećem momentu kamera je zabilježila nju i druge koji su tada bili ispred hotela kako bježe i pokušavaju da nađu sigurno mjesto. Na snimku se vidi da su od jačine eksplozije popucala stakla, a brojni prozori i vrata su se srušili.

Mladenci su u Bejrut došli iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi u rodnom mjestu napravili vjenčanje i proslavili srećne trenutke, a s obzirom na to da je mlada ljekarka svoj dolazak je prenamijenila u pomaganje povrijeđenima.

Mnogo se spekuliše o tome ko je kriv za eksploziju koja je osim žrtava mnoge ostavila bez doma. Vlasti sprovode istragu, a tokom jučerašnjeg dana je bilo niz hapšenja povezanih s ovim događajem. U kućnom pritvoru su i neki zvaničnici i vojnici.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
NopeThor
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nope
Gost
Nope

Covjece!!!

Thor
Gost
Thor

Samo pogledajte u desnom uglu onog covjeka sto sjedi na motoru, kakva je to razorna moc bombe bila. Uzas!

Send this to a friend