Planeta

Kina želi da blokira izvještaj Evropske unije

Kina

Kina će tražiti da se blokira izvještaj EU u kome se tvrdi da je zvanični Peking širio dezinformacije o izbijanju epidemije novog koronavirusa.

Ovo saznaje Rojters iz nezavisnih izvora.

Uz neke korekcije evropski izvještaj, koji je trebalo da bude objavljen 21. aprila, u nešto blažoj formi ipak je objavljen tek juče, kako se međunarodni odnosi ne bi dodatno degradirali tokom pandemije, navodi agencija.

Ni kineska diplomatska misija pri EU ni ministarstvo inostranih poslova u Pekingu nisu odmah komentarisali izvještaj, ali je jedan visoki kineski zvaničnik kontaktirao misiju EU u Pekingu i upozorio da će, “ukoliko izvještaj u najavljenoj formi bude objavljen”, to loše uticati na saradnju i da će “veoma razljutiti” kinesku stranu.

Na prvoj strani internog izvještaja koji je podijeljen vladama zemalja članica EU kaže se da “…Kina nastavlja da sprovodi globalnu kampanju dezinformisanja kako bi izbjegla odgovornost za širenje korona virusa i poboljšala svoj međunarodni imidž”, navodi Rojters.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
Papiric3pacRozajAnalizapapiric
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
3pac
Gost
3pac

Srećno sa tim, lol.

Rozaj
Gost
Rozaj

Sve su zarazili kinezi, a posle su krili sve informacije

Analiza
Gost
Analiza

Svi znamo da se radi o suzbijanju moći Kine. Svaki je povod dobar. S druge strane, kako zapadne zemlje da objasne svom narodu da ih je poginulo kao u ratu, samo zato što su kasno uveli Mjere. Bolje da je neko drugi kriv, a i izborna je godina skoro svima.

Papiric
Gost
Papiric

Ne znam cemu dislajkovi ovo je potpuna istina.

papiric
Gost
papiric

Naravno da nece da dozvole da im medjunarodne sluzbe riskaju po drzavi, i ovako su potajni u svemu sto rade, pa sve i da su ga namjerno pustili.
Nama obicnim smrtnicima korona ostaje misterija, slucajno, namjerno, rat, politika.. ko zna. 🙂

Send this to a friend