Planeta

Mediji: Haotična situacija u Tel Avivu, ratno stanje

AFP

Nakon što je Palestinska organizacija Islamski džihad objavila kako je Baha Abu al-Ata, jedan od njenih komandanata ubijen na ulicama Tel Aviva nastupio je pravi rat.

Kako javlja agencija AFP, jedan Palestinac je ubijen, kada su Izraelci uzvratili vatrom na palestinska područja.

Istovremeno, na obje strane vlada panika među stanovništvom, a mediji prenose i da su vojska i policija blokirale nekoliko saobraćajnica nakon što je nekoliko raketa palo na saobraćajnice.

AFP

Tokom dana je, kako je javio Rojters, sistem protivvazdušne odbrane (PVO) Izraela “Gvozdena kupola” presreo desetine raketa koje su lansirane sa teritorije Gaze.

Izraelska vojska je objavila video-snimak lansiranja raketa.

Izrael je u avionskom napadu koji je jutros izveden u Pojasu Gaze ubio vrhovnog komandanta palestinske grupe, na šta je iz palestinske enklave odgovoreno raketnim napadom na izraelske gradove, uključujući i Tel Aviv.

AFP

Izraelska vojska je saopštila da je u vazdušnom napadu ubila komandanta ekstremističke grupe Islamik džihad Abu el Atu u njegovoj kući u Pojasu Gaze, što je ta grupa i potvrdila.

Prema saopštenju vojske, sa palestinske teritorije je ispaljeno najmanje 50 raketa, dok je minimum 20 presreo sistem PVO. Izraelska vojska je saopštila da su rakete dostigle ne samo područja koja se graniče sa palestinskom enklavom, već i centralnu teritoriju Izraela.

Objavljen je i snimak ispaljivanja nekoliko projektila iz sistema “Gvozdena kupola”.

U toku jutra sirene su se čule u svim gradovima Izraela, a naređeno je i da škole na jugu i u centralnom Izraelu danas ne rade.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

A koga boli neka stvar. Eto ih tamo, skim si – takav si.

Bez prnemaganja
Gost
Bez prnemaganja

Bilo je tako jednostavno. Trebalo je 49. ostaviti da budu 2 države, Palestina i Izrael. Ali, Arapi su htjeli sve i dobili ništa.

X-man
Gost
X-man

Arapi su htjeli sve???
Izrael je teroristickim napadima okupirao teritoriju.

Send this to a friend