Planeta

Milioni putnika zaglavljeni: Zbog sniježne oluje odloženo više od 7.000 letova

Foto: depositphotos

Na hiljade letova je otkazano, pa su milioni koji su krenuli da se vrate kući posle produženog vikenda radi Dana zahvalnosti ostali zaglavljeni na “pogrešnom” mjestu. Ovo je prva značajna sniježna oluja u sezoni, pa je, osim avionskog, zatvoren i drumski saobraćaj širom SAD.

Oluja, koja je počela na zapadnoj obali nekoliko dana uoči Dana zahvalnosti, potrajaće do utorka, kažu meteorolozi, prenosi Njujork tajms.

Prema portalu “Flight Aware”, tokom nedelje je otkazano 800 letova u SAD, dok je više od 7.100 letova odloženo ili je kasnilo, što je zakomplikovalo i povratak kući putnicima koji su, tradicionalno, putovali tokom Dana zahvalnosti.

Više stotina letova otkazano je u Čikagu, San Francisku, Njuarku i Bostonu.

Letovi su kasnili i do četiri i po sata na međunarodnom aerodromu u San Francisku, dok je avion avio-prevoznika “Delta” skliznuo s piste nakon slijetanja u Bafalu, u saveznoj državi Njujork.

Letovi sa aerodroma u Bostonu, Nju Džersiju, Filadelfiji i Njujorku kasnili su i po nekoliko sati zbog lošeg vremena.

U Njujorku je u nedelju padala ledena kiša, zbog koje avioni niijsu mogli da polete na vrijeme sa aerodroma JFK i La Gvardija.

Međutim, tokom dana se situacija stabilizovala, pa je uveče samo njujorški aerodrom La Gvardija prijavio kašnjenja letova zbog lošeg vremena, pišu američki mediji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ime
Gost
Ime

Strasno , sto bi bilo da se ovo kod nas desi i otkaze 15 letova , vjerovatno pomama.

Send this to a friend