Planeta

Nova recesija prijeti svijetu

Krivulja Federalne banke rezervi prvi put je nakon 2015. ispod nule, što je najava ulaska u duboku krizu.

Berze u Njemačkoj juče su zabilježile pad za oko jedan odsto. Vijest dolazi nakon što je objavljeno da je ekonomija te države, pogođena trgovinskim ratom Sjedinjenih Američkih Država i Kine, u prvih šest mjeseci pokazala negativan trend.

“Ukoliko se takav proces nastavi do kraja godine, Njemačka će i zvanično biti u recesiji”, upozorava “The New York Times”.

List donosi i informacije da su američke, britanske i francuske berze zabilježile novi pad, između 1 i 2 odsto, te je i to indikator sve izvjesnije recesije koja prijeti svijetu.

Krivulja berzanskih trendova Federalne banke rezervi, kao najpouzdanija, prvi put nakon 2005. godine pala je ispod nule. Taj čin samo je dodatno potvrdio strahovanja ekonomista da je nova recesija pred vratima.

Morgan Stenli (Stanly) prije dva dana objavio je procjenu da je “medvjed živ i da se meškolji”, aludirajući na nadolazeću recesiju. Preporučio je da se novac još opreznije čuva te da se veže za zlato ili američke rezerve.

Američko-kineski trgovinski rat, nestabilnosti u Argentini, te haos u Hong Kongu, neki su od ključnih razloga zabrinjavajuće loših ekonomskih trendova.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
MickelieIvanKADA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mickelie
Gost
Mickelie

Recesija ne prijeti svijetu, već čini bogate još bogatijima, a siromašne još siromašnijima. Hvala Vladi CG za one stanove i kredite!

Ivan
Gost
Ivan

Evo prilike za rat!?

KADA
Gost
KADA

Mogla bi EU poslat jednu stampariju za EURO u CG , nece biti zloupotrebe , !!!!SALA MALA, PA SVAKO NORMALAN VIDI DA SE SVE VJESTACKI ODRZAVA !! EURo je odvano pod jakim pritiskom da nestane i da se svaka zemlja EU vrti sopstvenoj valuti. Englezi su iskoristili EU ,ostavili funtu , i posli. ko je sledeci , pitanje je sada,… Više »

Send this to a friend