Planeta

Ogroman rast broja novooboljelih u SAD, najveći od početka pandemije

Ilustracija

U Sjedinjenim Američkim Državama juče je zabilježeno više od 55 hiljada novih slučajeva zaraze korona virusom, što je najveći dnevni porast koji je ikada zabilježila ijedna država.

U Sjedinjenim Američkim Državama 37 država bilježi porast broja slučajeva zaraze korona virusom, piše “Guardian”.

Zbog naglog porasta broja slučajeva korona virusa u SAD-u tokom protekle sedmice pod lupu je došlo upravljanje krizom američkog predsjednika Donalda Trampa. Nekoliko guvernera obustavilo je planove ponovnog otvaranja svojih država nakon strogih blokada.

Florida, među državama koje su u junu bile najteže pogođene, prijavila je u četvrtak više od 10 hiljada novih slučajeva zaraze korona virsom, što je njen najveći skok do sada i više novih slučajeva u jednom danu od bilo koje evropske zemlje na vrhuncu epidemije.

U SAD-u je broj oboljelih u četvrtak bio 55.274, čime je nadmašen prethodni dnevni rekord od 54.771 koji je Brazil postavio 19. juna. SAD ima 128.643 smrtnih slučajeva, što je najviše u bilo kojoj zemlji.

Broj smrtnih slučajeva od korona virusa u svijetu trenutno iznosi 518.121, prema univerzitetu “Johns Hopkins”.

Američki potpredsjednik Majk Pens rekao je da u potpunosti podržava napore guvernera Floride da uspori širenje epidemije korona virusa, čak i kada je država ranije izvijestila o najvećem jednodnevnom porastu slučajeva od kada je počela pandemija.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
WWG1WGA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
WWG1WGA
Gost
WWG1WGA

List Guardian kao i JHopkins Uni, su dio DS, Tako da im ne treba vjerovati, sad je vise “zarazenih” jer se vise naroda testira, niko ne pominje kao prije koliko je umrlih zato sto su i prosli put lagali, nece vam se ostvariti taj plan NWO , nece NIKAD !!!

Send this to a friend