Planeta

Predsjednik Češke novinarki: Zatvorite ta usta

Predsjednik Češke Miloš Zeman danas u Pragu ni tokom glasanja na lokalnim izborima nije propustio priliku da uvrijedi bar jednog od prisutnih novinara, pa je reporterki Češkog radija naredio da zatvori usta, jer kad su joj otvorena ne izgleda lijepo.

Na pitanje reporterke nacionalnog radija koga će imenovati u savjet Narodne banke Češke, Zeman je rekao da su mediji to ime pomenuli i da bi inteligentni novinar Češkog radija to ime saznao i onda ga pitao da potvrdi ili demantuje.

“I zatvorite ta usta, ne stoji vam lijepo”, kazao je češki predsjednik.

Zeman je u sporu i sa javnim televizijskim i radio servisom, u slučaju Češkog radija, zato što je prije nekoliko godina psovao i koristio vulgarne riječi u programu uživo, zbog čega je Češki radio imao velike probleme sa medijskim savjetom, ali je Zeman odbio molbu radija da redovni intervju sa njim ide sa snimka i premjestio je svoje redovne intervjue na privatne radio stanice i privatnu TV Barandov, gdje razgovor ne vodi novinar, već vlasnik i direktor te televizije.

Dopisnik Češkog radija iz Berlina iznervirao je Zemana kada je prije dvije nedjelje na svom privatnom profilu na Fejsbuku objavio da predsjednika u posjetu Njemačkoj prati nekoliko ljekara i nekoliko bolničarki, te je Zeman insistirao da taj radio na konferenciju za novinare u Berlin pošalje drugog novinara.

Češki radio izvinio se predsjedniku iako se ta informacija, dobijena samo iz jednog, a ne dva izvora, pokazala kao neistinita i nije išla u program, a nije bila ni predviđena da se emituje.

<<<Predsjednik Češke sazvao novinare da bi pred njima spalio velike bokserice <<<

Predsjednik Češke, poznat po vrijeđanju novinara, danas je takođe na otvaranju izložbe 100 godina državnosti u Pragu, povodom 100. godišnjice nastanka Čehoslovačke, na pitanja novinara iz medija koji ga često kritikuje, rekao da je već smislio epitaf za svoj grob.

“Ovdje leži čovjek koji je uspio da razbjesni svaku budalu”, kazao je Zeman, odgovarajući na pitanje po čemu bi želio da ostane zapamćen u istoriji Češke.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rad
Gost
Rad

Svaka mu je na mjestu! Novinari bez umijeca, kulture, kodeksa, etike, znanja, uzmu sebi za pravo i pljuju, psuju, izmisljaju informacije, spinuju iste, uoblice ih na nacin da bi informacija bila sto bombasticnija, kako bi privukla paznju sto veceg broja ljudi. I treba da ih maltretirat na svakom mjestu!

Leoo
Gost
Leoo

Meni nije jasno dje nalaze ove ljude da budu premijeri, predsjednici drzava itd… sve idiot do idiota

Istina
Gost
Istina

I ovi ljudi drze lekcije o demokratiji Erdoganu, pametnome dovoljno da shvati 🙂

requiem
Gost
requiem

Ne mlati. Ovaj ne drzi govore o demokratiji, vec je od iste Erdoganove sorte

Send this to a friend