Planeta

Predsjednik Predstavničkog doma Novog Zelanda hranio bebu tokom sjednice

Predsjednik Predstavničkog doma Novog Zelanda Trevor Malard za vrijeme parlamentarne rasprave hranio je bebu jednog od zastupnika u tom zakonodavnom tijelu.

Malard je na Tviteru objavio fotografiju sebe kako hrani dječaka zastupnika Tamatija Kofija dok vodi sjednicu.

Laburistički zastupnik Tamati Kofi objavio je rođenje svog sina u julu. Dijete je rođeno posredstvom surogat majke, a biološki otac dječaka je Kofijev partner Tim Smit.

Kofi je u srijedu prvi put prisustvovao sjednici nakon povratka sa očinskog bolovanja, a sa sobom je poveo i svog dječaka.

Predsjednik tog zakonodavnog tijela Malard, ujedno otac troje djece, preuzeo je ulogu dadilje, ali je istovremeno i predsjedavao sjednicom.

Sliku je na Tviteru podijelio i zastupnik Zelenih Garet Hjuz koji je napisao da je “divno imati bebu u Zastupničkom domu”.

Kofi je posljednji u nizu političara koji su doveli svoje dijete na radno mjesto, nakon što su to, između ostalih, učinile i britanska zastupnica Džo Svinson 2018. te australijska senatorka Larisa Voers 2017.

U septembru prošle godine, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern postala je prva političarka u istoriji koja je donijela svoju tromjesečnu ćerku na zasijedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Send this to a friend