Planeta

Protest u Hongkongu uprkos zabrani, suzavac i vodeni topovi na ulicama

Foto: Twitter

Policija u Hongkongu upotrijebila je danas suzavac protiv demonstranata, koji su prethodno bacali molotovljeve koktele, i istovremeno preko megafona pozvala okupljene da se raziđu, javio je Rojters.

Više hiljada demonstranata, od kojih su mnogi nosili maske, uprkos nedavno uvedenoj zabrani pokrivanja lica na javnim okupljanjima, preplavilo je i danas ulice Hongkonga, iako je policija zabranila skup.

“Oslobodite Hongkong”, pisalo je na transparentima koje su nosili učesnici protesta, a na jednom zidu oslikan je grafit sa natpisom “Bolje mrtav nego crven”, prenosi Rojters.

Policija je proglasila marš u okrugu Kaulun nelegalnim što znači da učesnicima protesta prijeti hapšenje.

Oblast Kauluna je mjesto gdje je došlo do najvećih sukoba proteklih nedjelja, a duž rute marša uvedene su oštre bezbjednosne mjere, metro stanice su zatvorene, a policija je postavila i vodene topove na ulice.

Učesnici protesta ljuti su na liderku Hongkonga Keri Lam zbog, kako navode, njenog neuspjeha da zaštiti njihove slobode od centralnih vlasti u Pekingu, uvođenja vanrednih ovlašćenja iz doba kolonijalizma i dozvoljavanjem prekomjerne upotrebe policijske sile.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Stara Podgorica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Za sto godina okupacije, Englezi su od Kineza načinjeli “Englezice”. A druga vjera, fizički se razlikuju, potpuno drugačiji jezik… a oće da su Englezi. Sad su malo jasniji ovi, koji kod nas poslije sto godina okupacije srpske crkve, pokušavaju da budu Srbi.

Send this to a friend