Planeta

Protesti u SAD uprkos policijskom času, helikopter oduvao demonstrante u Vašingtonu

Protesti u SAD i sedmog dana poslije ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Najmanje 40 gradova uvelo je policijski čas ali su u mnogima demonstranti izašli na ulice uprkos tome. U 23 države aktivirani su pripadnici Nacionalne garde. Predsjednik Donald Tramp je prethodno objavio mobilizaciju vojske da zaustavi nasilje.

U nekim gradovima protesti su bili mirni ali nisu izostali incidenti ni prije ni poslije uvođenja policijskog časa. Terensko vozilo je uletjelo među policajce u Bufalu, u državi Njujork. Tom prilikom su povrijeđena dvojica policajaca. Obojica su u stabilnom stanju. Vozač i putnici iz terenca su privedeni.

<<<Tramp mobiliše vojsku: Šaljem hiljade i hiljade pod teškim naoružanjem<<<

Dok su demonstranti kršili policijski čas na Tajms Skveru u Njujorku policijski komandir je narediio privođenja.

“Ne dajte im da pobjegnu”, uzviknuo je, a to se odnosili na grupu od oko 300 do 400 demonstranata koji su počeli da bježe.

To je prvi put da je u Njujorku uveden policijski čas u posljednjih sedamdeset godina. Prethodno su demonstracije održane u Astoriji, Kvisu, Bruklinu i Menhetnu.

Petnaest minuta nakon što je počeo policijski čas mirni demonstranti su se okupili u Mineapolisu na mjestu gdje je Džordž Flojd ubijen.

Oni su naveli da se neće povući pred policijom. Zabarikadirali su ulice u okolini kako bi spriječili policiju da stigne do njih.

Policija je dozvolila mirne proteste u Dalasu i nakon što je počeo policijski čas.

Dok su demonstranti išli ka Vašingtonskoj kineskoj četvrti, američki vojni helikopter “lakota” ih je nadlijetao veoma nisko, podižući prašinu a lomila su se i stabla drveća.

Poslije tog manevra okupljeni su se razbježali u okolne blokove.

U Los Anđelesu ljudi su marširali u Holivudu. U početku je sve djelovalo mirno, ali kada je počeo policijski čas demonstranti su se razdvojili u grupe koje su krenule na prodavnice i restorane razbijajući prozore.

U Ouklendu mirni demonstranti su uhapšeni jer su bili na ulici poslije početka policijskog časa.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
VujkeJooPxxisSAJ,SWAT,GIGNSamo pitam
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vujke
Gost
Vujke

Treba opet da dodje kju kluks klan pa da vidimo onda oce li pljackati.

Joo
Gost
Joo

mozda nece pred policijom….Ali gde je dosla National Guard vec ih je oduvala…..a tek vojska ima da ih ociste……jedno je boriti se za rasnu jednakost……Ali ne znam kako se za to boris tako sto pljackas i palis…..kako ces biti jednakiji sa novom LV torbom u ruci…..duplo vise je belaca ubila policija nego crnaca,….Ali cini mi se da bell zivoti nemaju… Više »

Pxxis
Gost
Pxxis

A demonstracije su prave miroljubive , pljackaju lome izloge , ubijaju policajce . Potpuno jedna divna druzina nema sta. Vidi se da se bore za ravnopravnost.

SAJ,SWAT,GIGN
Gost
SAJ,SWAT,GIGN

Ma o cemu pricate vi koji branite demonstrante da li ste normalni . Je li treba sve policajce ubit i srusit drzavu jeste ludi. Ovaj ovamo pregazi dzipom policajca greote . Neka im se najedu svega , manipulisanoj bagri nesvjesnoj.

Samo pitam
Gost
Samo pitam

Da li američka ambasodorka u CG ima nešto da im kaže?

Send this to a friend