Planeta

SAD će za vizu tražiti istoriju korišćenja društvenih mreža

Stejt Department planira da traži od svih aplikanata za američku vizu da vlastima predaju podatke o društvenim mrežama, javlja Rojters.

Prijedlogom, koji mora odobriti Kancelarija za upravljanje i budžet, zahtijeva se da skoro svaka osoba koja se prijavi za vizu preda spisak svih naloga na društvenim mrežama koje je koristila u posljednjih pet godina.

Ranije su takve informacije tražene samo od podnosilaca zahtjeva za vizu koji su morali proći stroži nadzor, odnosno onda kada su informacije bile potrebne kako bi se potvrdio nečiji identitet ili ako se sumnjalo da prijavljeni može da utiče na nacionalnu bezbjednost u SAD.

Rigoroznim provjerama bi bile podvrgnute i osobe koje su putovale u regije sa značajnim terorističkim aktivnostima.

Ukoliko se usvoje ove izmjene, skoro svi podnosioci zahtjeva moraće da dostave informacije o društvenim mrežama, telefonske brojeve i adrese e-pošte korištene u posljednjih pet godina, a potencijalno će biti izuzete samo osobe koje se prijavljuju za diplomatske i službene vize.

Ti prijedlozi u skladu su sa obećanjima predsjednika Donalda Trampa da uvede “ekstremnu provjeru” stranaca koji ulaze u Sjedinjene Američke Države, kako bi se spriječili teroristički napadi.

Ž.N.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

ma ko vise ide u usa nije mi jasno?

Nemamammama
Gost
Nemamammama

Današnja amerika više liči na fašističku tvorevinu od hitlerove njemačke.

Teorija zavere
Gost
Teorija zavere

Ovim je potvrdjeno da teorije zavere nisu samo teorije vec apsolutna istina. Svi smo praceni, pisluskivani…u cemu prednjaci SAD.

Send this to a friend