Planeta Džo bajden

SAD spremne da vode svijet, a ne da se iz njega povlače

Džo Bajden

SAD su “spremne da vode svijet”, izjavio je danas u Vilmingtonu novoizabrani američki predsjednik Džozef Bajden predstavljajući diplomatski i tim za nacionalnu bezbjednost svoje buduće vlade.

“To je tim koji odražava činjenicu da se Amerika vratila, spremna da vodi svijet a ne da se iz njega povlači”, rekao je Bajden nagovještavajući zaokret u spoljnoj politici.

Novoizabrani predsjednik je ponovio svoju odlučnost u borvi protiv klimatskih promjena predstavljajući svog budućeg specijalnog izlasnika za to pitanje Džona Kerija.

“Želim da budem jasan. Ni sekunde nisam potcijenio poteškoće u ispunjavanju svojih smjelih obaveza prema borbi protiv klimatskih promjena. Ali istovremeno, niko ni sekundu ne smije da potcijeni ni moju odlučnost da to učinim”, rekao je Bajden.

Keri je pozvao međunarodnu zajednicu da bude ambicioznija u borbi protiv klimatskih promjena, koji je inače jedan od Bajdenovih prioriteta.

Budući šef diplomatije Entoni Blinken izjavio je na istom skupu da će se zalagati za međunarodnu saradnju u rješavanju svjetskih problema.

“Ne možemo sami da riješimo svjetske probleme, moramo da radimo sa drugim zemljama”, rekao je diplomata kojeg je imenovao Bajden, i istakao  potrebu za “saradnjom” i “partnerstvom” sa stranim zemljama.

Obratila se i buduća američka ambasadorka u UN Linda Tomas-Grinfild koja je rekla da se u SAD vratio multilateralizam.

“Želim da kažem da se Amerika vratila, da se multilateralizam vratio i da se vratila diplomatija”, rekla je ona.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
Novak RamovBokeljPartijatskiLeon
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Osvjezi na dosta mjesta,ali ponedje nevrijeme kao da ce oluja.

Bokelj
Gost
Bokelj

SAD se nalaze u teskoj situaciji, eto me sad u LA i primjetno je da su cijene otisle u nebesa. Tesko ce ovakvi neskoga da vode

Leon
Gost
Leon

Jasne poruke vezane za vanjsku politiku, osvježilo je👍

Partijatski
Gost
Partijatski

Jeste, stvara EU slaviju sa Beogradom na celu

Send this to a friend