Planeta

Sjeverna Koreja kritikovala Evropsku uniju zbog osude balističkih raketa

Vlasti Sjeverne Koreje kritikovale su Evropsku uniju jer je nedavno osudila “kontinuirane testove balističkih raketa”, i dodale da denuklearizacija više “nije na dnevnom redu” pregovora sa SAD.

Evropske članice Savjeta bezbjednosti UN su ove nedjelje osudile balističke probe Severne Koreje i dodale da sankcije protiv te zemlje ostaju na snazi.

Belgija, Francuska, Njemačka, Poljska, Velika Britanija i Estonija koja će u januaru postati članica Savjeta bezbjednosti UN, osudile su nastavak nuklearnog programa Severne Koreje tokom sastanka održanog iza zatvorenih vrata u UN.

“To je još jedna ozbiljna provokacija protiv Sjeverne Koreje” koja ima pravo da jača svoje nacionalne bezbjednosne kapacitete, naveo je sjevernokorejski ambasador pri UN Kim Song.

“Pitamo se šta zauzvrat dobijaju te evropske zemlje koje poslednjih mjeseci igraju psa čuvara SAD”, dodao je Kim pominjući “paranoju” Evropljana i “neprijateljsku politiku” SAD.

Prema njegovim riječima, Sjevernoj Koreji nisu više potrebni “dugi razgovori” sa SAD pošto “pitanje denuklearizacije više nije na dnevnom redu pregovora”.

Pregovori o denuklearizaciji su mjesecima u zastoju. Severna Koreja je SAD dala rok do kraja decembra da predstavi “novu ponudu dogovora”

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
JazavacIme
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jazavac
Gost
Jazavac

Hoce li Evropa sad da izrazi zabrinutost zbog kritike zbog osude balistickih raketa

Ime
Gost
Ime

Slazem se za S.Korejom , evropa nema pravo da dira naseg druga kima

Send this to a friend