Planeta

Sjevernoj Koreji prijeti glad

Toplotni talas koji je pogodio Sjevernu Koreju doveo je do toga da pirinač, kukuruz i drugi usjevi u poljima propadaju, a da bi posljedice toga mogle da budu katastrofalne, saopštile su danas međunarodne organizacije Crveni krst i Crveni polumjesec.

Upozoreno je na opasnost od izbijanja krize sa hranom u toj zemlji, koja je inače pogođena međunarodnim sankcijama, prenosi Rojters.

“To još nije označeno kao suša, međutim pirinač, kukuruz i drugi usjevi su već počeli da propadaju u poljima. Mi ne možemo i ne smijemo da dopustimo da ova situacija izazove krizu sa hranom. Znamo da je prethodna suša omela isporuku hrane na mjesta što je kao posljedicu imalo ozbiljne zdravstvene probleme stanovništva”, rečeno je u Crvenom krstu.

Kako se navodi u saopštenju, stanovništvo Sjeverne Koreje je već pogođeno i ranjivo zbog nedovoljne prehrane, naročito djeca, što bi moglo da se pogorša.

Sjevernu Koreju je od prošle sedmice pogodio toplotni talas sa temperaturama 40 stepeni što je neuobičajeno za tu zemlju.

Ostavite komentar prvi!

avatar
1000

Send this to a friend