Planeta

Soroš: Pandemija prijeti opstanku EU, postoji rješenje

Milijarder Džordž Soroš istakao je danas da pandemija virusa korona prijeti opstanku Evropske unije i u tom kontekstu se založio za izdavanje evropskih obveznica kako bi se pomoglo teško pogođenim zemljama, kao što je Italija.

“Ako EU to ne može sada da razmotri, možda neće nadživjeti izazove s kojima se suočava”, poručio je Soroš.

On je upozorio da to “nije teoretska mogućnost”, već da bi moglo da bude “tragična realnost”, prenosi Jutarnji.hr.

Dodao je da bi EU trebalo da ima kreditni rejting AAA za izdavanje takvih obveznica, zbog čega bi trebalo da ima ovlašćenje da prikuplja porez da bi pokrila troškove obveznica.

“Postoji rješenje. Poreze samo treba odobriti, ne treba da budu implementirani”, rekao je Soroš.

Dodao je da je posebno zabrinut zbog rasta evroskepticizma u Italiji.

“Šta bi ostalo od Evrope bez Italije”, zapitao se.

Objasnio je da je relaksacija pravila o državnoj subvenciji, koja favoriziraju Njemačku, posebno nepravedna prema Italiji, koja je već bila “evropski bolesnik”, a zatim i najpogođenija država COVID-19″.

9

avatar
1000
2
7
0
 
9
IkakaCinik🇮🇱Cinik🇮🇱Nema vezaCIA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

EU bi ostala bez blagodeti mafijaških organizacija i države koja se guši u korupciji.

Thor
Gost
Thor

Evropska Unija je isto kao i SSSR, jedan ideoloski apsurd koji nece prezivjet ovu deceniju. V. Britanija je samo prva cigla koja je ispala iz zida zvanog EU, a bice ih jos. Multipolarizam je uspostavljen, sa silama poput: Kine, Indije, Rusije, Brazila, Indonezije, Irana, Turske, Pakistana, Nigerije, Argentine, Meksika, dok se SAD takodje suocava sa slabljenjem moci, a kako i… Više »

Nije nego
Gost
Nije nego

Sloboda za Tajvan! Htjeli su da obavijeste svijet na vrijeme o ovom virusu, ali ih Kineski totalitarni komunisti preko svojih pajaca u SZO ućutkali.

Gibanica
Gost
Gibanica

Jako je lijepo vidjet da neko razmislja šire i duže od granica ‘ pogubljenog ‘ Balkana , inace Velika Britanija plače za Evropskom Unijom , i to ne pričam sa nagađanjem , tipa reklo mi pet Engleza i to 🤣🤣🤣 Nego prica o Bitanskom parlamentu i prevazi ” Donjeg doma ” nad “Gornjim domom- lordova ” koji je i bio… Više »

Ikaka
Gost
Ikaka

Gibanica djelimicno si u pravu. Problem EU nije u institucijama one se uspostavljaju vec u pravnom okviru. 2007 je propao referendum o Ustavu EU i umjesto njega je usvojen Lisabonski ugovor sto je bila greska ogromna greska ali nije ni cudo kad politiku kroje EKONOMISTI, a ne pravnici od znanja. Ustav bi bio oslobac i temelj unije a ne stubovi… Više »

Individua
Gost
Individua

Svjetska vlada po principu evropske unije, izbrisati granice i podjele po nacionalnosti i sujevjerju

Nema veza
Gost
Nema veza

EU je pravi Darvinizam i neizbežna evolucija.
Najjači su oni koji znaju i hoće da surađuju.
Suprotnost tome rezultira uvek u dešavanja kao WW1 i WW2 ili naše 90:e.
Na nas je da biramo.

CIA
Gost
CIA

evo ga laZanski br2 :)))
snila baba sto joj milo bilo…

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

EU je zasnovana na ekonomskim principima. Slobodan promet roba i ljudi, usklađivanje naciinalnih zakona koji se odnose na ekonomska pitanja, potpuna indetitetska autonomija svake nacije. Carska Rusija-SSSR je zasnovan sa ciljem Ruske nacionalne dominacije nad ostalim indetitetima koji nastanjuju taj prostor. Danas imaš odreda države u centralnoj Aziji čiji stanovnici govore ruskim jezikom, jer je njihiv maternji zatrt za vrijeme… Više »

Send this to a friend