Planeta

Tramp iznio više od 10.000 lažnih tvrdnji otkako je na vlasti

Foto: Twitter

Nakon samo 800 dana na funkciji predsjednika Amerike Donald Tramp je iznio više od 10.000 “lažnih ili pogrešnih tvrdnji”, podaci su koje je objavio dnevnik “Vašington post”.

Prebrojavanje pomoću baze podataka lista pod nazivom “Brza provjera” počelo je nakon prvih Trampovih stotinu dana na funkciji. U to vrijeme je Tramp iznosio po pet lažnih izjava dnevno.

U proteklih sedam mjeseci, taj prosjek je povećan na skoro 23 dnevno iznesenih na “Tviteru”, u govorima ili susretima sa predstavnicima medija.

“Tokom svojih mitinga pod nazivom “Učinimo Ameriku ponovo velikom” Tramp je uzimao najviše slobode oko istine i iznio je 22 odsto pogrešnih komentara pred svojim pristalicama”, piše list.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Cg kontrasRaulioMudrijaš
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg kontras
Gost
Cg kontras

Stari spiner…

Raulio
Gost
Raulio

A što je Klinton lagao i uzrokovao smrt desetina hiljada ljudi u bivšoj SFRJ i Buš lagao za Sadama i hemijsko oružje i uzrokovao smrt stotina hiljada ljudi, i što se radi Obame i dan danas vode ratovi koji odnose hiljade i hiljade žrtava dnevno, to nije bitno, bitno je li Melanija obukla haljinu od deset ili sto eura. Da… Više »

Mudrijaš
Gost
Mudrijaš

Znači, postaje ozbiljan pulitičar.

Send this to a friend