Planeta

Tramp razmatra zabranu ulaska u SAD za zaražene državljane

FOTO: Tviter, Donald Tramp

Američki predsjednik Donald Tramp razmatra zabranu povratka kući iz inostranstva za državljane SAD i legalne rezidente za koje se sumnja da su zaraženi virusom korona.

Jedan visoki zvaničnik američke administracije rekao je Rojtersu da je u pripremi nacrt teksta novog propisa koji bi trebalo da omogući vladi da spriječi građane SAD da se vrate u svoju zemlju ukoliko postoji osnovana sumnja da su zaraženi virusom korona ili nekom drugom bolešću.

Tramp je od početka pandemije uveo nekoliko restriktivnih mjera za ulazak u SAD.

Rojters je u maju izvijestio da je u američkoj administraciji postojala zabrinutost da bi dvojni državljani SAD i Meksika mogli da probaju da pobjegnu u Ameriku ukoliko bi se u Meksiku pogoršala epidemiološka situacija, čime bi američki zdravstveni sistem bio izložen dodatnom pritisku.

Novu mjeru objaviće Nacionalni centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti, prenijele su agencije navode neimenovanog američkog zvaničnika.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
NjegošetoGigi
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Njegoš
Gost
Njegoš

😂😂😂😂😂😂😂 imate milione zaraženih u USA, a razmatrate da zabranite ulazak državljanima???!!

eto
Gost
eto

Još malo prika pa će USA opet biti ono što je vazda bila-lider svjetski.Ti si bio gori za USA od obostrane upale pluća.Izgleda da svakome mora da se desi nešto loše da bi onda krenulo kako treba.

Gigi
Gost
Gigi

Evropa I svijet treba da zabrane ulazak amerikancima Zato sto su Najgori u zarazi

Send this to a friend