Planeta

Tramp: Zaslužujem Nobela za mir, ali sve je namješteno

Foto: Twitter

Američki predsjednik Donald Tramp smatra da zaslužuje da dobije Nobelovu nagradu za mir po više osnova ali da je sve namješteno.

“Mogao bi da dobijem Nobelovu nagradu za mir za mnogo stvari da je oni dodjeljuju na pošten način, ali to nije slučaj”, rekao je Tramp danas na margini Generalne skupštine UN u Njujorku.

Nije prvi put da Tramp, koji je uvijek osjetljiv na poređenja sa svojim prethodnicima, pominje Nobela.

Kada je jedna grupa republikanskih poslanika iznijela ideju da on treba da dobije tu prestižnu nagradu za vođenje osjetljivog sjevernokorejskog pitanja on je dugo komentarisao tu ideju.

“Oni su je dali (Baraku) Obami odmah po dolasku na vlast, a nije imao pojma zašto je dobio”, rekao je danas Tramp. “Znate šta, to je jedna od rijetkih stvari po kojima se slažem sa njim”, dodao je on šaljivo.

Kada je primio Nobelovu nagradu 10. decembra 2009. godine Barak Obama je ukazao na znantnu kontroverzu izazvanu tom neočekivanom nagradom na početku njegovog prvog mandata.

“Ja sam na početku, a ne na kraju svog rada na međunarodnoj sceni”, rekao je tada Obama.

Pored Baraka Obame još tri američka predsjednika su dobila tu prestižnu nagradu: Teodor Ruzvelt, Vudro Vilson i Džimi Karter.

18

avatar
1000
11
7
0
 
17
POJKBostanovaŠpicaPrčPOJKPetarPan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prč
Gost
Prč

Ta nageada poslije kontroverznih dodjela vise nije prestizna

PetarPan
Gost
PetarPan

Ne mirio nas on.Rat devedesetih bi bio nula da on počne čačkati po Balkanu…

POJK
Gost
POJK

I te kako zaslužuje. Od kad je on predsjednik Amerikanci nisu nidje vojno intervenisali u svijetu. Njega nije lako razumjeti ali on je jedini predsjednik SAD koji do sada nije bacao bombe osim ove psihičke. Srećno mu bilo i u drugom mandatu. Tramp je iznad prosječno inteligentna osoba koju mogu rijetki i odabrani razumijeti. I nije mu bilo lako opstati… Više »

BostanovaŠpica
Gost
BostanovaŠpica

Prodao je oružje Saudijskoj Arabiji iako je znao da će da ga iskoriste za masakr u Jemenu. Haos u Jemenu još uvijek traje. Osim toga, za njegove 3 godine je bilo više ‘kolateralne štete’ nego za 8 godina Obame. Terorističke grupe su jače danas nego u bilo kojem periodu u poslednjih 25 godina jer debil pada na fore diktatora koji… Više »

POJK
Gost
POJK

A koliko si ti nabrojao prodao je oružje Saudijskoj Arabiji. E vala za skoro četiri godine mnogo. Treba znati u kakvom okruženju je on predsjednik i što se sve očekivalo po tom pitanju od predsjednika. Jedini koji se koliko toliko oduprio “Rokfelerima” i ostalim da ih ne nabrajam. Zato je njega teško razumjeti od običnog svijeta. A prije njega nije… Više »

BostanovaŠpica
Gost
BostanovaŠpica

Nemam kad sa telefona knjigu da pišem o svemu što je uradio, ne samo u poslednje 4 godine nego u cijelom životu. Nije ga nikad interesovalo ništa osim ličnog interesa. I o čemu pričaš bre, da se Rokfelerima i ostalim odupirao? Tip je bukvalno dio iste elite, samo je našao dovoljno glupe ljude kojima prodaje priču da je outsider.

POJK
Gost
POJK

Ja bih rekao da si ti u pravu da prodaje priču glupanima, ali ipak bombe za njegove vladavine su rijetke ili ih uopšte nema. Što je radio prije postavljenja njegova stvar sigurno nije filozofirao kao mnogi već je zarađivao novac kao i svi kapitalisti u čemu je bio veoma uspješan. No niti sam ja njegov advokat a niti ti možeš… Više »

Trol
Gost
Trol

Prodao im je oruzije MOZDA zato qsto je prije fotelje dobio 1.2 milijarde vrijednosti poklona od njih. Covjek je biznismen, znalo se da ce biti takvih ustupaka.

Milica
Gost
Milica

“otkad je on predsjednik amerikanci nisu nidje vojno intervenisali u svijetu”. Čim je sjeo u fotelju naredio je da se napadne vojna baza u Siriji koja je tad bila u saveznistvu sa Rusijom protiv ISIS. Pamćenje ti je loše

POJK
Gost
POJK

Milice ti dobro pamtiš ali to je jedina bila njegova intervencija koja je bila pripremljena prije njegovog postavljanja, koju je morao da odradi i koja je veoma ograničena bila. Zbog toga su mu i prijetili impičmentom.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

zemlja koja najvise spletkari izaziva i ucestvuje u ratovima dobija nagrade za mir …..tuzno

ProvokaCIA
Gost
ProvokaCIA

A Milivoje,moj Donalde,a Milivoje??

Snovi moji
Gost
Snovi moji

Ne doso mi u san

Aaron
Gost
Aaron

S obzirom s cim raspolaze,i s kim je okruzen on je za sad bijelo perje u odnosu na prethodnike ” mirotvorce”.

Strukar
Gost
Strukar

Trampe legendo!!!

Primorac
Gost
Primorac

Crni humor

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Gost
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Ahaaa
Nas I Rusa 300 meleoncica 🤣🤣🤣

Diva
Gost
Diva

To da on nije zasluzio to je tacno, a ti jos manje trampe

Send this to a friend