Planeta

Trampovo ime uklonjeno sa zgrade u Panami

AP

U pratnji policajaca i sudije, vlasnici zdanja u Panami u kojem se nalazio hotel američkog predsjednika Donalda Trampa, preuzeli su kontrolu nad tim objektom.

Tim bezbjednosnih zvaničnika Trampove organizacije bio je primoran da napusti tu zonu, a radnici su već skinuli Trampovo ime sa hotelske zgrade.

Ovom akcijom panamske vlade riješen je spor između Trampove porodične kompanije koja se bavi hotelijerstvom i Orestesa Fintiklisa, privatnog investitora koji je do danas pokušavao da iz svog zdanja izbaci Trampovu kompaniju, prenosi AP.

“Danas su ovaj spor riješile sudije i vlasti ove zemlje. Danas nas je Panama učinila ponosnim”, rekao je Fintiklis, prenosi Rojters.

Iako su Fintiklis i drugi vlasnici ovog objekta od prošle godine pokušavali da se riješe Trampove kompanije, Trampova organizacija je odbijala da fizički napusti hotel.

Fintiklis je ocijenio da je riječ o sporu komercijalne prirode koji se oteo kontroli, i pozdravio intervenciju vlasti te srednjoameričke države.

Panamske pravne vlasti i Trampova organizacija, za sada, nijesu odgovorili na zahtjev za komentar, navodi britanska agencija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DALI
Gost
DALI

Bogami će im Tramp vratiti ,igraju se .

Send this to a friend