Planeta

Trgovinski rat ne jenjava: SAD uvele sankcije najvećem kineskom proizvođaču čipova

Američko Ministarstvo trgovine uvelo je sankcije najvećem kineskom proizvođaču čipova SMIC-u, objavio je danas “Fajnenšel tajms”.

Američko ministarstvo obavijestilo je kompanije da SMIC- ovi čipovi predstavljaju “neprihvatljiv rizik” jer su namijenjeni vojnoj upotrebi.

U međuvremenu, iz kineske kompanije saopšteno je da “nema veze sa kineskom vojskom i ne proizvodi za bilo koje vojne krajnje korisnike ili potrebe”.

SMIC već trpi štetu zbog američke zabrane Huaveja, dok su zabrane SAD dovele do toga da Kioxia Holdings Corp izrazi zabrinutost zbog potencijalne opasnosti koju bi te mjere mogle predstavljati za industriju proizvodnje čipova.

4

avatar
1000
1
3
0
 
4
BotunZokaAnonimousObserver
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Observer
Gost
Observer

Mogu ti rec’ da se tehnologija rapidno razvijala do trenutka kad Tramp zabranjuje isporuku procesora svim kineskim klijentima.
De facto je Amerika razvila i unaprijedila tehnologiju proizvodnje cipova/procesora-Silikonska dolina.
De facto je Kina najveci proizvodjac krajnjih proizvoda ove grane industrije. Huawei proizvede i proda vise opreme globalno nego svi proizvodjaci zajedno.
O cemu se radi odje, o principima izgeda.

Anonimous
Gost
Anonimous

Ovdje se radi o tome da je kolonija nadjačala imperiju. Odavno, ali Trump je to shvatio i pokušava da zaustavi neminovni pad imperije.

Zoka
Gost
Zoka

pa predviđaju pad imperije evo 300 godina takvi poput tebe pa ne vidim da pada naprotiv, uvjek je 10 koraka ispred.

Botun
Gost
Botun

Ne dopusta amer da je neko iznad njega eto to. A sve se zalazu za demokratiju i slobodno trziste. Hahaha
Pogotovo ovo zadnje dok njima odgovara.

Send this to a friend