Planeta

Twitter suspendovao i naloge koji su promovisali Trampove blogove

Foto: Twitter

Tvitter je juče potvrdio da je povukao sa mreže nekoliko naloga preko kojih je pokušano da se kroz pomociju njegovih blogova zaobiđe zabrana oglašavanja na toj mreži za bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Bivši predsjednik je početkom ove nedjelje pokrenuo stranicu na svom veb sajtu obećavajući komentare “direktno sa stola Donalda Trampa”.

Stranica je objavljena neposredno prije nego što je Facebook-ov nezavisni nadzorni odbor u srijedu podržao zabranu za Trampa na toj platformi.

Twitter nalozi sa imenima koja asociraju na Trampove teme i kojima se nastoje pojačati postovi Trampove veb stranice, uklonjeni su sa mreže, navode u toj kompaniji.

“Kao što je navedeno u našoj politici banovanja, preduzećemo mjere suspendovanja naloga koji imaju očiglednu namjeru da zamijene ili promovišu sadržaj povezan sa suspendovanim nalogom”, rekao je portparol Twittera za AFP.

Twitter je saopštio da je trajno suspendovao Trampov nalog nakon smrtonosne pobune na Kapitolu 6. januara, jer postoji rizik da će dodatno podsticati nasilje, nakon višemjesečnih tvitova koji osporavaju pobjedu Džoa Bajdena na predsjedničkim izborima.

Send this to a friend