Planeta

Tajfun odnio 23 života, Tokio paralisan, vlada raspoređuje vojsku

Japan raspoređuje desetine hiljada trupa i spasilaca nakon udara jedne od najjačih oluja posljednjih godina, u kojoj su do sada poginule 23 osobe.

Vladini spasilački timovi poslali su još juče helikoptere i čamce kako bi došli do ljudi koji su zarobljeni u poplavljenim kućama.

Broj žrtava i dalje raste. Brojka koju je Kjodo objavio mnogo je veći od one koju je objavila vlada.

Saobraćaj je poremećen, a ulice su puste. Gotovo pola miliona domova ostalo je bez struje, a djelovi centralnog i istočnog Japana su poplavljeni, javio je Rojters.

Japanske vlasti su uputile desetine hiljada spasilaca i vojnika u ugrožena područja.

Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje za Tokio i okolinu, navodeći da se takav intenzitet padavina vidi jednom u 60 godina, prenosi agencija Kjodo.

Agencija je saopštila da bi količina kiše tajfuna Hagibis mogla da premaši količinu koja nije viđena od najrazornijeg tajfuna iz 1958. godine.

Premijer Šinzo Abe je u pripravnosti u svojoj rezidenciji, i oko njega se nalazi tim zvaničnika koji prikupljaju sve podatke o tajfunu.

Tajfun Ida koji je pogodio Japan 1958. godine za sobom je ostavio 1.200 žrtava i brojne nestale, a uzrokovao je i izlivanje rijeka iz korita.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Juče
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Juče
Gost
Juče

Postaje jasnije zašto su osvajali po Aziji. Da pobjegnu sa ostrva zemljotresa i tajfuna. Da su imali mjere i granice i da se nisu iživljavli nad lokalcima, ostala bi im Mandžurija i da ih bog vidi.

Send this to a friend