Planeta

U pucnjavi u kampusu u Las Vegasu ubijene tri osobe

Foto: EPA

Tri osobe su ubijene, a jedna je ranjena u pucnjavi u kampusu Univerziteta Nevada u Las Vegasu, poslije koje je policija ubila napadača.

Policiji je poznato ime napadača koji je sinoć pucao u kampusu Univerziteta Nevada u Las Vegasu, ali neće biti objavljeno dok njegova porodica ne bude obaviještena, saopštio je lokalni šerif Kevin Mekmahil.

Izvor iz policije rekao je za CNN da je u pitanju 67-godišnji profesor, čija je povezanost s univerzitetom trenutno nepoznata.

Ranjena osoba je zbrinuta u bolnici Sanrajz i njeno stanje je sada stabilno, rekao je šerif. U istoj bolnici zbrinute su još tri osobe, za koje nije navedno kako su povrijeđene.

Univerzitet je saopštio da su zaposleni i studenti evakuisani, a policija je pozvala građane da izbjegavaju taj dio grada.

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je saučešće porodicama nastradalih u pucnjavi, pozivajući republikance u Kongresu da usvoje zabranu jurišnog oružja.

Ove godine dogodilo se 80 pucnjava u američkim školama, od čega je 29 na kampusima univerziteta i koledža.

Kampus Univerziteta Nevada, koji će biti zatvoren do kraja nedjelje, nalazi se samo nekoliko kilometara od mjesta na kojem je 2017. godine najmanje 58 ljudi ubijeno u masovnoj pucnjavi na festivalu “Route 91 Harvest”.

Tags
Send this to a friend