Planeta

UAE uveo kaznu od 5.500 dolara za širenje lažnih informacija o virusu

Ilustracija

Ujedinjeni Arapski Emirati uveli su kaznu od 5.500 dolara za one koji šire informacije o koronavirusu koje su u kontradikciji sa zvaničnim objavama.

Vlada zemlje, koja je uvela mjeru, navela je da su ministarstvo zdravstva i ostale medicinske institucije odgovorne za objavljivanje „tačnih“ informacija o zdravstvu i vodičima za naciju.

Obuzdavanje širenja glasina

„Individualcima je zabranjeno da objavljuju, prenose ili učestvuju u kruženju zdravstvenih informacija koje su netačne, obmanjujuće ili koje nisu objavljene zvanično…, preko štampanih, audiovizuelnih ili društvenih medija, ili pak preko internetskih stranica ili drugih načina prenošenja“, objavila je državna novinska agencija WAM, pozivajući se na direktivu vlasti.

Ova mjera, objavljena u subotu, čini se da cilja na obuzdavanje širenja dezinformacija ili glasina o epidemiji korona virusa, koji je u UAE-u usmrtio 37, te inficirao više od 6.300 osoba.

U odluci nije precizirano da li se mjere odnose i na novinare.

3

avatar
1000
2
1
0
 
3
SefketMaxim.Podgorica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Maxim.
Gost
Maxim.

Kako je kod njih na 6300 zaraženih umrlo 37 ljudi ,a Italija ,Franc ,SAD ,Engleska bude 10% umrlih od broja zaraženih? Kako? Pa ovdje je taj procenat 0.5% !!

Podgorica
Gost
Podgorica

Evo u tekstu ispod imaju dvoje za mene kontradiktorne izjave, Bil G i neki iz Nju jorka

Sefket
Gost
Sefket

Fox TV je imao sinoc zanimljivu emisiju o Bilu Gejtsu.

Send this to a friend