Planeta

Ubili mu oca, pa ga 70 policajaca ispratilo u školu

Foto: Twitter

Oko 70 policajaca u Saveznoj američkoj državi Indijana ispratilo je u školu sina njihovog pokojnog kolege, petogodišnjeg Amerikanca Dakotu Pitsa, nakon što je pitao da li bi jedan od očevih kolega mogao da ga isprati na časove, kako ne bi išao sam.

Dakota, čiji otac Rob je poginuo na dužnosti, vjerovatno nikada neće zaboraviti ono što je vidio u ponedjeljak, kada je krenuo u školu.

Oko 70 policajaca se pojavilo, kako bi pružilo podršku dječaku, dok je on koračao ka školi, noseći žuti ruksak i policijsku značku svog oca oko vrata.

“Dobrodošao u školu, prijatelju”, rekao mu je jedan od policajaca.

Slain officer's son gets big welcome on return to school

Police officers from Terre Haute, and Vigo and Sullivan counties, lined up outside Sullivan Elementary School today to welcome Dakota Pitts, whose father, Terre Haute Police Officer Rob Pitts, was killed in the line of duty on May 4.(Video provided by Sullivan Elementary School Principal Samantha Phegley)

Gepostet von Tribune Star am Montag, 14. Mai 2018

Pitsova sestra, Keli Džons, rekla je da krvno srodstvo ne znači uvijek porodicu, a njihova plava familija je mnogo više od krvne.

“Definitivno će znati da je njegov tata bio heroj”, dodala je Džons.

Direktorka škole Salivan, koju Dakota pohađa, Samanta Feglej, rekla je za CNN da je željela da olakša mališanu povratak što je više moguće.

“Prvi dolazak u školu nakon smrti voljene osobe, posebno roditelja, je težak”, rekla je ona za CNN.

Kako je dodala, Robova policijska porodica pomogla je Dakoti da učini tih prvih par koraka.

“Nadamo se da će se Dakota ovog dana zauvijek sjećati i da će uvijek znati koliko je žrtva njegovog oca značila svima nama”, zaključila je.

Officer Rob Pitts #196

Gepostet von Terre Haute Police Department am Samstag, 5. Mai 2018

Rob Pits upucan je i ubijen na službenoj dužnosti 4. maja.

Ž.N.

Send this to a friend