Planeta

Vojska predložila, Morales prihvatio – podnosi ostavku

Morales

Predsjednik Bolivije Evo Morales je saopštio da će podnijeti ostavku na mjesto predsjednika te južnoameričke države.

Komandant oružanih snaga Bolivije Vilijams Kaliman izjavio je večeras da je vojska sugerisala Moralesu da podnese ostavku, kako bi pomogao da se obezbijedi stabilnost u državi.

Kaliman je istakao da je vojska tražila od predjednika da podnese ostavku kako bi pomogao da se obezbijedi stabilnost u državi.

“Nakon analize unutrašnjeg konflikta u državi, zatražili smo od predsjednika države da se odrekne svog predsjedničkog mandata kako bi se uspostavio mir i održala stabilnost za dobrobit Bolivije”, rekao je Kaliman novinarima, prenosi Rojters.

Protesti i nemiri u Boliviji počeli su nakon održavanja izbora krajem oktobra, na kojima je Evo Morales pobijedio, a u neredima je do sada ubijeno troje ljudi, a više od 300 je povrijeđeno.

Vojska Bolivije od večeras u operaciji “neutralisanja” ciljeva

Oružane snage Bolivije saopštile su večeras da su naredile vazdušne i kopnene operacije kako bi “neutralisali” oružane grupe koje djeluju van zakona.

Ranije danas, Organizacija američkih država (OAS) saopštila je da je revizijom utvrđeno da je bilo nepravilnosti na izborima održanim 20. oktobra, na kojima je predsjednik Evo Morales osvojio četvrti mandat, prenosi Rojters.

Moralesova pobjeda na prošlomjesečnim izborima pokrenula je proteste širom zemlje.

Kako se navodi, Morales se složio da se održe novi izbori i zamijene članovi izborne komisije.

Send this to a friend