Planeta

Vuhan korigovao izvještaje, u statistiku dodao još 1.300 mrtvih od korone

Zvaničnici Vuhana, grada u kojem je izbila pandemija korona virusa, korigovali su broj onih koji su preminuli od virusa kovid-19 i dodali još 1.290 žrtava.

Ukupan broj preminulih je 3.869, saopštile su gradske vlasti, navodi CNN.

Vuhan je takođe revidirao i broj oboljelih, pa je uz pridodatih 325 slučajeva do sada ukupno zaraženo 50.333 ljudi.

Zvaničnici su naglasili da su ove izmjene unjeli kako bi pokazali “odgovornost prema istoriji, ljudima i žrtvama”, kao i da bi obezbijedili “otvorenost, transparentnost i tačnost podataka”.

Ovi novi podaci rezultat su opsežnog rada koji uključuje brojne vladine agencije i institucije.

Kao razlog zbog kojih su revidirali podatke navode da je tokom početne faze jedan broj pacijenata preminuo kod kuće zbog nedostatka medicinske terapije, dok su u vrijeme vrhunca pandemije zdravstveni radnici bili preopterećeni dnevnim obavezama i fokusirani na liječenje, zbog čega su kasnili sa izveštajima, a često i previdjeli ili pogrešno zapisali podatke.

Između ostalog, naglo je porastao i broj medicinskih ustanova koje su vođene na različitim nivoima i podaci su kasnili ili nisu usaglašavani.

Kao jedan od razloga navode i to da su nepotpuni izvještaji o smrtnim slučajevima naknadno ispravljani, a ponekada su i ponavljani.

Kako piše CNN, Kina se ove sedmice našla pod većim pritiskom SAD kako bi transparentnije izvještavala o pandemiji korona virusa.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
MneRozajTeodorabcBnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mne
Gost
Mne

Imaju onii oko200000 mrtvih

Rozaj
Gost
Rozaj

Kina laze sve preko 50,000 je mrtvih

Teodor
Gost
Teodor

Sve je ovo lažavina oko korone.

abc
Gost
abc

Njima treba dva mjeseca da kazu kad im neko strada na autoput a za grad od jedanaest miliona bice jedno dvadeset godina….

Bnjj
Gost
Bnjj

Cenzura i diktatura, broj je i mnogo veći realno

Send this to a friend