Region

Alarmantno u Novom Pazaru: Nabavka limenih sanduka uznemirila javnost

Printscreen Blic

Jedno od najvećih žarišta u Srbiji je Novi Pazar, gdje je od četvrtka na snazi vanredna situacija.

<<<Zdravstveni sistem u Novom Pazaru na ivici pucanja: Hitna nabavka limenih sanduka, džakova…>>>

U posljednja dva dana nema nikakvih informacija od zvaničnika zdravstvenih ustanova. Do sada je poznato da više od 100 ljudi ima tešku kliničku sliku. U Opštoj bolnici je prošle sedmice bilo 60 zaraženih medicinskih radnika, od toga 20 ljekara, prenosi Al Jazeera.

U Beogradu je u toku sjednica Kriznog štaba, na kojoj se razmatra uvođenje novih mjera zbog porasta broja zaraženih u Srbiji. Prema najavama, mjere bi se mogle odnositi na opštine u kojima postoje žarišta, a ne na cijelu teritoriju zemlje. Prema podacima do juče u 15 sati, u Srbiji je registrovano još 254 pozitivnih na korona virus, a od posljedica zaraze preminule su tri osobe.

Građane je uzemirila činjenica da je opštinski štab objavio javnu nabavku, gjde je stajalo da su naručili limene sanduke i vreće za posmrtne ostatke. Gradski štab je morao da razjasni tu odluku, te su objasnili da je u pitanju standardna procedura, koju je napočetku epidemije propisalo Ministarstvo zdravlja.

6

avatar
1000
4
2
0
 
6
MirjanaGligor73IzbelgijeRodoljub CGGrdoje
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirjana
Gost
Mirjana

KAKAV UZAS…

Gligor73
Gost
Gligor73

Lazi za lazima ……
Situacija je bila gora nego sto je vlast objavljivala jer “strucnjaci” po partijskoj liniji su bili sve sem strucnjaka a mogucnost beskonacnog ‘uvlacenja’ zna se kome je neosporna …..
Sumnjivo mi je samo sto se cutali o tolikom broju zarazenih uz granicu sa Kosovom i Crnom Gorom …..

Grdoje
Gost
Grdoje

Neka opet poitaju da glasaju za Vucica i njegove cimere Ljajica i Zukorlica.

bonaca
Gost
bonaca

U strahu su velike oci a pojedinci koriste da zarade i to je to.

Rodoljub CG
Gost
Rodoljub CG

Sram te bilo zbog ovakve izjave! Čovjeka na prvoj fotki su spremali za transport u Kragujevac, koji nije ni stigao do bolnice nego je nažalost preminuo. Sasvim slučajno ali gledao sam cijeli klip a ne samo pomenutu fotku. U transportno medicinsko vozilo su ga iz kolica premestila porodica umjesto medicinskog osoblja i to ne zato što nijesu htjeli nego vjerovao… Više »

Izbelgije
Gost
Izbelgije

Vazda bilo tudji životi su biznis .

Send this to a friend