Region

Albanski predsjednik: Spreman sam da se povučem, ako je to izlaz iz krize

Albanski predsjednik Iljir Meta rekao je da ne razumije zašto žele da ga razriješe, ali kako je kazao, spreman je da se povuče ukoliko je to izlaz iz krize u zemlji.

<<<Rama smatra da Meta napada državu, želi da ga razriješi<<<

Prema njegovim riječima, odluku o odlaganju lokalnih izbora u Albanija zakazanih za 30. jun donio je kako bi se izbjeglo povećanje tenzija i umanjile šanse za građanski konflikt, o čemu je, kako je naveo, kao vrhovni komandant imao izvjesna saznanja, prenosi A1on.

Kako je rekao, u ovom trenutku nema mogućnosti za izbore, ali oni, dodao je, biće održani u roku kojim će biti poštovan Ustav.

Stranke je pozvao da ozbiljno pročitaju Ustav kako bi iskoristile vreme za rješenja koja će uključiti sve Albance u izborni proces.

“Spreman sam da donesem važne odluke u interesu države. Pozivam sve stranke da razumeju neophodnost dijaloga i pronalaska rješenja”, rekao je Meta u današnjem obraćanju.

Takođe, Meta je potvrdio da je odluku o otkazivanju lokalnih izbora donio neposredno nakon sastanka sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

“Imali smo večeru u tajnosti, prije deset dana u Palati Brigada, gdje smo razgovarali .Rama veoma dobro zna koliko sam zabrinut zbog situacije u zemlji. On je trebalo da traži novi datum za izbore. Zato je i izjavio da nije iznenađen mojom odlukom”, kazao je Meta.

Send this to a friend