Region

Alkalaj zaplakao prilikom govora pred Savjetom bezbjednosti UN-a

Sven Alkalaj Head of the Mission of Bosnia and Herzegovina to NATO

Sven Alkalaj, ambasador BiH u UN-u, je prilikom obraćanja Savjetu bezbjednosti UN-a, rekao da je ulazak u EU jedan od glavnih prioriteta, te da je pred zemljom mnogo izazova na njenom evropskom i evroatlanskom putu.

Rekao je da je Reformska agenda jedan od ključnih zadataka kojim se bave bh. politički predstavnici, te je pozvao na procesuiranje svih koji su počinili ratne zločine bez obzira na etničko porijeklo, naglašavajući da je to jedan od osnovnih preduslova za vladavinu prava.

Alkalaj je na kraju svog obraćanja zaplakao dok se zahvaljivao Selmi Korjenić iz organizacije Trial koja se bavi posljedicama rata i nerješenim ratnim zločinima na njenom obraćanju Savjetu bezbjednosti.

Podsjećanja radi, Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva je rekao da ambasador BiH u UN-u nema saglasnost Predsjedništva da se obrati, te da ako to učini, da to čini u svoje ime.

 

3

avatar
1000
1
2
0
 
3
Zavjera!!!BaraninZapamti već jed
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Mogu oni sve i svašta da rade uz blagoslov, UN. EU, i svih mogućih institucija. Svi su poželjni koji pričaju (izmišljaju) protiv Srba, Republike Srpske, Dodika, .

Baranin
Gost
Baranin

Ne jos dugo, batice, vjeruj mi. Polako se svijet mijenja, poslije pustanja u pogon sjevernog toka 2 i bposlije brekzita, promjene ce biti mnogo vidljivije.

Zavjera!!!
Gost
Zavjera!!!

Pa jeste, cijeli svijet svako jutro ustaje i pita se što li zaboga rade Srbi i kako da im napakostimo.

Send this to a friend