Region

Bahtiri traži ujedinjenje Mitrovice

Nakon odluke predsjednika četiri srpske opštine sa sjevera Kosova o ostavkama, gradonačelnik južnog dijela Kosovske Mitrovice traži da se taj grad ujedini i da on njim vlada.

Kako prenosi portal KoSSev, gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri uputio je pismo kosovskoj vladi sa zahtjevom da on upravlja “ujedinjenom Mitrovicom”.

“Zahtijevam da kosovska vlada preduzme sve neophodne pravne radnje kako bi se odmah ukinula odluka o podjeli Mitrovice na dvije opštine”, napisao je Bahtiri na svom Fejsbuk profilu.

Bahtiri je naznačio da bi grad Mitrovica sada trebalo da bude jedna opština, tj. kako je rekao, “onako kako je uvijek bilo”, kao i da bi, u ovoj situaciji on upravljao “ujedinjenom Mitrovicom”.

Podsjetimo, gradonačelnici četiri srpske opštine, među kojima je i prvi čovjek sjevermog dijela Kosovske Mitrovice Goran Rakić, podnijeli su u utorak ostavke na svoje funkcije i potpisali zajedničku deklaraciju kojom su najavili prekid svake saradnje i komunikacije s vlastima u Prištini.

Takvom odlukom, donesenom zbog, kako su rekli, anticivilizacijskih mjera Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, ali i akcija ROSU u sjevernoj Mitrovici, prestala je da funkcioniše i lokalna vlast kao dio kosovskog sistema.

Send this to a friend