Region

Bankar ojadio Nišlije: Sa računa im skinuo 200.000 eura

Ilustracija

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Aleksandra A. (35) jer je, zloupotrebljavajući svoj položaj u filijali jedne banke u Nišu, s računa klijenata neovlašćeno skinuo i prisvojio 196.500 eura i 5,34 miliona dinara.

Optužnicom Višeg tužilaštva na teret mu je stavljena zloupotreba položaja odgovornog lica u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanja isprave, i sve to u produženom trajanju. On se tereti da je za navedeni iznos oštetio banku koja je štedišama i klijentima nadoknadila neovlašćeno podignuta sredstva.

On se sumnjiči da je suprotno proceduri za oročenje depozita za fizička lica drugim propisima banke u više navrata razročavao oročene devizne i dinarske štedne uloge, neovlašćeno otvarao dinarske račune, sa štednih računa neovlašćeno podizao sredstva u dinarima i u evurima koji su mu isplaćivali blagajnici, vršio neovlašćene uplate sredstava a suprotno proceduri za izdavanje i uručenje čekovnih blanketa po tekućim dinarskim računima, neovlašćeno podizao čekove kojima su zaduženi tekući računi klijenata banke – stoji pored ostalog u optužnici.

Bankar je sa računa klijenata podizao od 1.000 do 63.500 eura, koliko je ko imao, a među ojađenima, koje je banka obeštetila, nalazi se i jedan grčki državljanin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NHM
Gost
NHM

Zašto je toliko bitno da se mora naglasit to što je među klijentima banke i jedan Grk? Nigde veze.

Send this to a friend