Region

Da li se Beli Preletačević priprema za još jedne izbore?

Foto: Facebook

Luka Maksimović, poznatiji pod pseudonimom Ljubiša Preletačević Beli, pod kojim je učestvovao na predsjedničkim izborima u Srbiji 2017. godine, na svom Fejsbuk profilu objavio je status koji je pokrenuo lavinu reakcija.

Naime, Preletačević se osvrnuo na poruke koje su mu ljudi slali u želji da ga motivišu i pozovu da se vrati na političku scenu, s obzirom na to da se redovni parlamentarni izbori u Srbiji održavaju sljedeće godine, a da je veći dio opozicije najavio da će ih bojkotovati.

“U posljednjih mjesec dana mi stižu poruke u inboks da treba da se vratim na scenu, da je ovaj luđi nego ikad, a da opozicije nema. Sve vidim, sve znam. Malo mi fali da ga prebacim pa da se zavrti kolce opet”, navodi Preletačević.

Osvrnuo se i na protekli period i probleme sa kojima se susretao, a naveo je da ne odustaje ni od čega još od malih nogu.

On je upitao da li treba da bojkotuje “ko nemoćna opozicija” ili da učestvuje na izborima pa da ga “opet nazovu Vučićevim čovjekom.

To pitanje izazvalo je burne reakcije u komentarima, a kako će se situacija dalje razvijati i da li će Beli zaista učestovati na predstojećim izborima – ostaje da vidimo.

Podsjetimo, na predsjedničkim izborima 2017. godine Preletačević je osvojio 9,43 odsto, odnosno 344,498 glasova, što ga je plasiralo kao trećeg kandidata po popularnosti, iza Aleksandra Vučića i Saše Jankovića. Zanimljivo je i da je njegov izborni rezultat jednak zbiru tadašnjih rezultata Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Saše Radulovića.

Preletačević je u jednom dijelu srpskih medija opisivan kao glas generacije koja nema bolji izbor od čovjeka koji na satiričan način pristupa izborima, dok su ga drugi nazivali režimskim plaćenikom koji za cilj ima disperziju potencijalnih glasova koje bi mogla dobiti opozicija.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BotBasketaš 3x3
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bot
Gost
Bot

Glas za Preletarcevica je glas normalne osobe

Basketaš 3x3
Gost
Basketaš 3x3

U srbiji sve prolazi opet će on dobiti dosta glasova ako se pojavi koji put na pinku u rijalitiju ugroziće sve

Send this to a friend