Region

Dačić: Samo neznalica i zlobnik može reći da sam degradiran

Ivica Dačić

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da je mjesto predsjednika Skupštine Srbije na koje odlazi, po Ustavu, najviša funkcija na kojoj je bio i da bi samo “političke nezanalice ili neko zloban” mogao da drukčije tvrdi, tako da ne može da vjeruje kad neko kaže da je to degradacija.

“Samo neodgovoran političar bi rekao da ne želi da to bude”, rekao je Dačić za TV Pink, navodeći da mora da “skrati gostovanje jer žuri” da podnese ostavku, dodajući da mu dosta teško pada da podnosi ostavke.

On je istakao da mu nije stalo da bude u izvršnoj vlasti, radi poluga moći, jer je “državotvorni političar”.

“Nisam mlad političar pa da mi je stalo do nekih funkcija, prošao sam ih sve. Ovo je na neki način povratak u zavičaj, od 92. godine sam kao poslanik u parlamentu Srbije”, rekao je Dačić.

On je rekao da sa predsjednikom države Aleksandrom Vućićem nije pričao koliko će Socijalistička partija Srbije imati ministara, kao i da još “nije sklopljen taj mozaik”.

“Imamo duboko međusobno povjerenje i prijateljstvo kao i zajedničke ciljeve”, rekao je Daćić.

Kako je naveo, generalni sekretar Skupštine Srbije biće Veljko Odalović, koji obavljao tu funkciju u Ministarstvu spoljnih poslova.

On je rekao da je sinoćnja sjednica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu bila “dosta mučna”, ali je važno da se Srbija izborila da Kosovo i dalje bude tema na takvim sjednicama.

“Ostaće u istoriji da je 19 zemalja povuklo priznanje o nezavisnosti Kosova”, rekao je Dačić, govoreći o vremenu provedenom na mjestu ministra spoljnih poslova.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
SrbiSuTurcicetinjeNina
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Pevaj Dačo, pevaj rode, daj sestriću razonode!

cetinje
Gost
cetinje

Dacicu nijesi ti “dregadiran”nego te Vucic malo posenuo u stranu,a inace si ti RETARDIRAN pa zivis nesreco zgrcena.

Nina
Gost
Nina

Sad imas mikrofon

Send this to a friend