Region

Dodik: BiH možda neće preživjeti rezoluciju UN o Srebrenici

Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas izjavio da će Bosna i Hercegovina možda neće “preživjeti” kao jedinstvena država zbog nagoviještenog dodnošenja rezolucije Generalne Skupštine UN o Srebrenici.

„Sasvim je moguće da će ta rezolucija proći, a ona je loša, samo će zakomplikovati odnose unutar BiH do tačke potpune disfunkcije. Zbog odredbi te rezolucije, BiH možda neće preživjeti kao jedinstvena država“, rekao je Dodik za televiziju Rusija 24, prenijela je Radio-televizija RS (RTRS).

Rekao je da „bošnjački dio“ Misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništva BiH, radi na rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN 27. aprila.

RTRS je prenijela da će Dodik krajem aprila učestvovati na Sanktpeterburškom međunarodnom ekonomskom forumu u junu, gdje očekuje sastanak s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

Dodik je rekao da očekuje da će na tom forumu ojačati saradnja Republike Srpske s ruskim kompanijama.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
SembegarAnonimousPrimusNeka me malo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sembegar
Gost
Sembegar

Tačnije Rusa je oko 150 miliona, ali Putler svakodnevno radi na tome da ih bude još manje.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Nekada je bilo 130 država na tom forumu. A sada pored Rusije biće republika šumska, Sjeverna Koreja i Iran.

Neka me malo
Gost
Neka me malo

Vas i Rusa 300 miliona. Vas bez Rusa pola kamiona. Šta misliš koliko Rusa zna da postoji RS? Koliko će Putina biti briga za vas kad mu ne budete trebali da rušite mir na Balkanu? Tugo.

Send this to a friend