Region

Dodik: Bosna i Hercegovina je u stagnaciji i raspadanju

Miolorad Dodik

Srpski član Predsjedništva Bosna i Hercegovina Milorad Dodik ocijenio je u intervjuu za Pečat da je BiH u “stagnaciji i raspadanju”, prenosi B92.

“BiH, ovakva kakva je, i danas dokazuje da nije trebalo da postoji, jer bi razvoj zasebnih zajednica i država – Republike Srpske, Herceg Bosne i Bosne, bio uspješniji i imali bi daleko više napretka”, smatra Dodik.

On je naglasio da trenutnu “stagnaciju i raspadanje” niko ne može da spriječi, jer BiH “nije nastala kao interes naroda, već kao igra i pokušaj pravljenja države”.

“Danas treba da se omogući Hrvatima da imaju svoj entitet. Republika Srpska treba slobodno da odlučuje o svom statusu, a Bošnjaci bi mogli da se organizuju u dijelu koji kontrolišu i to nazovu Bosnom, te da se koncentrišu oko pomoći muslimanskih zemalja. Tako bismo bili daleko uspješniji”, istakao je Dodik.

On tvrdi i da predsjednik SDA Bakir Izetbegović, negira ustavnu strukture države i da pokušava da “uništi Republiku Srpsku”.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
ramboJasminaBez prenemaganjMoračanin PgCinik🇮🇱
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
rambo
Gost
rambo

niko nepita narod samo se lopovi prepucavaju isvoju vlast ucvrscuju

Jasmina
Gost
Jasmina

Ako ne moze da opstane svaki entitet neka ide svojom putem

Bez prenemaganj
Gost
Bez prenemaganj

Rijetko iritantan čovjek, ali ima pravo. Zapad drži na aparatima neizlječivo bolesno novorođenče. Uz pomoć bošnjačkih političara, ali ne i bošnjačkog naroda. Svak neka ima svoje, neka Srbi popuste malo oko Centralne, neka Bošnjaci popuste malo oko Brčkog, i da budu dobre komšije. Ovako se samo čeka da Zapad skrene pogled, pa da se rat nastavi gdje je zastao.

Moračanin Pg
Gost
Moračanin Pg

A svaka mu je na svoje mjesto!

Cinik🇮🇱
Gost
Cinik🇮🇱

Pravo srpsko prezime, i prava slovenska faca.

Da je vjecna CG
Gost
Da je vjecna CG

A dobro vise,znamo svi da se raspada ako ti je za utjehu nije jedina,dje god se ljudi masovno iseljavaju ta drzava se sigurno raspada!

🌴NIKŠIĆKO 🍺
Gost
🌴NIKŠIĆKO 🍺

Kakav nam je komšiluk. Kad smo mi stabilno društvo 😂, kakav nam je komšiluk.

Prč
Gost
Prč

A ti sve radis nebi li se sto prije raspala

Send this to a friend