Region

Dodik: Komšić nije prebolio slom Đukanovićevog režima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da član Predsedništva BiH Željko Komšić još nije prebolio slom režima Mila Đukanovića i da to potvrđuje Komšićev napad na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) koju i on i Đukanović vide kao krivca za gubitak vlasti DPS-a.

„Komšiću, na primjer, nije palo na pamet da se zapita da li je velika hrišćanska pobuna koja se desila u Crnoj Gori, rezultat diskiriminacije i ugrožavanja osnovnih ljudskih i vjerskih prava od režima Mila Đukanovića i to nad najbrojnijom vjerskom zajednicom u državi“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

Komentarišući Komšićeve optužbe da on (Dodik) uzima aktivno učeće u projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cijele regije, srpski član Predsjedništva BiH je rekao da je „indikativno da samo u sedam dana imamo napade na SPC, prvo od (Lidera SDA) Bakira Izetbegovića, a sada i od Željka Komšića“.

„Sve liči na negdje dobro izrežiranu predstavu u kojoj su ova dvojica dobili epizodne uloge, koje bi trebalo da sugerišu da je SPC izvor nestabilnosti na ovom području, a onda da tu tezu prodaju međunarodnim centrima moći“, ocijenio je Dodik.

Još je naveo da su Komšićeve ili Izetbegovićeve izjave „prešle s političkog na teren religijskog, ugrožavajući pritom dobar međuverski dijalog koji postoji u BiH“.

„Zanimljivo je da su SPC napala upravo ona dvojica kojima džamija obezbjeđuje glasove na izborima. Izetbegović, deklarisani musliman, bar ima kakvo takvo opravdanje, ali hrvatski član Predsjedništva, kako se Komšić predstavlja, teško“, istakao je Dodik.

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić prethodno je, komentarišući susret mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i srpskog člana Predsedništva BiH, izjavio da Dodik uzima „aktivno učešće u projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cijele regije“.

„Aktivnosti koje SPC provodi u Crnoj Gori imaju politički karakter, otuda i podrška tome. Već kroz određene najave vidimo namjeru da se takve aktivnosti prebace i u BiH, što nimalo ne iznenađuje i bilo je potpuno očekivano“, rekao je Komšić za RTV Crna Gora.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je juče da je član Predsedništva BiH Milorad Dodik bio glas razuma iz Republike Srpske prema Crnoj Gori, kao i glas mira i bratskog pomirenja.

Dodik je poručio da je narod u Republici Srpskoj i Srbiji uvijek spreman da razgovara o svemu što je potrebno da se pomogne narodu u Crnoj Gori i da rješava probleme.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
ZoranLipovoSrbo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

Sta ima ovaj da prica. Svoga posla druze. Niko se od nas ne petlja u BIH.

Lipovo
Gost
Lipovo

Jeste li, gos. Dodik, za TO svoje mišljenje dolazili u manastir Ždrebaonik? Ako je i od Vas – mnogo je!

Srbo
Gost
Srbo

Vrijeme je da i ti i tvoja kamarila sjašete sa naroda .

Send this to a friend