Region Saglasan sa hrtvatskom predsjednicom

Dodik o izjavi Grabar Kitarović: Tačno je, BiH je nestabilna zemlja

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se povodom sporne izjave hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koju je prenio Jerusalem post, navodeći da je tačna postavka da je “BiH nestabilna, nemoguća i neodrživa zemlja”.

“Nije nepoznato da je sa prostora Evrope bilo najviše onih iz BiH koji su pripadali ID u Siriji, kao i činjenica da je ovdje bilo nekoliko terorističkih napada”, rekao je Dodik i istakao da to ne znači da su muslimani teroristi, prenosi Klix.ba.

Dodik kaže da je Grabar-Kitarović imala dovoljno elemenata za tvrdnju koju je iznijela u javnost.

“Ne mislim da je to rečeno iz ofsajda i bezvezno. Spoznaja o činjenicama iz prošlosti je vjerovatno motivisala na takvu izjavu”, rekao je Dodik.

Prije dva dana izraelski Jerusalem post prenio je da je Grabar Kitarović tokom posjete Izraelu izjavila da je BiH nestabilna zemlja koju sada kontroliše militantni islam.

Novinarka tog lista je, pak, juče rekla da hrvatska predsjednica nije govorila o Iranu, da nije spominjala vladu BiH, a da se njena izjava o povezanosti Irana i terorista odnosila samo na neke od migranata koji su dospjeli u Bosnu i Hercegovinu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
roko
Gost
roko

ona govori o nekome nesto a kolko je njen djed ubijo jevreja u NDH-Pavelicevoj drzavi

Gibanica
Gost
Gibanica

Ko ce se slagat danas ako ne fasisti i populisti !

Sudija
Gost
Sudija

Zna Dodik najbolje. On je i čini nestabilnom koliko god može.

Send this to a friend