Region

Dodik: Republika Srpska će, kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici, pokrenuti postupak samostalnosti

Dodik, Foto: N1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska, kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici, pokrenuti postupak samostalnosti.

Ponosan sam na odlučnost da sprovedemo mere po pitanju samostalnosti, rekao je Dodik na konferenciji za novinare, prenosi RTRS. Istakao je da je elita bosanskih muslimana rezolucijom o Srebrenici postigla ozbiljan auto-gol.

Genocid u Srebrenici se nije desio, da jeste ne bi bilo potrebe da se stalno nameće ta tema. Presude sudova se odnose na pojedince, a ne na narod, kazao je Dodik.

Prema njegovim riječima, na prostoru Srebrenice od 1992. do 1995. godine poginulo je 4.100 Muslimana, a nigdje se ne spominje između 2.500 i 3.500 Srba koji su tamo ubijeni.

Genocid je izmišljotina koja će nas rastaviti. Pokušavaju da nas primoraju da ostanemo i pored činjenice da nas blate. Od Srebrenice žele da naprave sinonim za genocid, a i dalje se ne zna koliko zapravo ima poginulih, rekao je Dodik.

On je poručio da je Republika Srpska stabilna i sposobna da se zaštiti od svih napada i da nikakvi razgovori o prihvatanju rezolucije o Srebrenici neće postojati.

Mirna podjela je jedino rešenje za sve narode u BiH. Centralna izborna komisija BiH je uzurpirala nadležnosti koje pripadaju Republici, a Izborni zakon Srpske je u skladu sa Ustavom, kazao je Dodik.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
AncyCrni panterAnonimousPrimus
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ancy
Gost
Ancy

Osamostalićete se kao Republika Srpska Krajina!

Crni panter
Gost
Crni panter

Malo morgen ćeš ti bilo sto uraditi….

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Ameri su te upozorili, ali Putin i Vučić te hrabre… Valjda ti to nešto govori…. Ne?

Send this to a friend