Region

Dodik: Republika Srpska neće prihvatiti izmještanje migranata

Milorad Dodik

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio da Republika Srpska neće prihvatiti da migranti iz Bihaća budu izmješteni u srpsko povratničko selo Medeno Polje.

On je istakao da BiH nema adekvatan odgovor na migrantsku krizu i da su svi dosadašnji postupci učinjeni kako bi se opravdao nerad, prenosi RTRS.

“To je smišljeno u Sarajevu da bi Srbi bili proterani iz Medenog Polja, odnosno sa vjekovnih ognjišta”, rekao je Dodik i dodao da bi ta odluka imala političku dimenziju.

On je istakao da dio bošnjačke političke elite blagonaklono gleda na migrante, jer bi oni u perspektivi mogli da vrše pritisak na one koji nisu Bošnjaci.

Dodik je dodao da Republika Srpska, po pitanju migranata, ima jasan stav i da neće dozvoliiti prihvatne centre na svojoj teritoriji.

Operativna grupa za pitanje migracija u Unsko-sanskom kantonu zatražila je hitno izmještanje migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
papiric is king
Gost
papiric is king

Ako se opet zarati na Balkanu Dodik ce biti direktno umijesan, pazite sta sam vam rekao, Papiric sve zna.

Solunac
Gost
Solunac

Bakir,tvoj vodja sa pudlicom Komšićem,su pravo miroljubivi.Uvjek neki zahtjevi novi kao,ukidanje 9 Januara..dana S.Republike,tuzba za genocid ,nova unitaristicka rezolucija,neformiranje ministarstva itd.Pametnom dosta

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Bravo vodjo

Send this to a friend