Region

Dodik: RS i Srbija stalne mete specijalnog hibridnog rata Zapada

Milorad Dodik; Foto: Klix.ba/Screenshot

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na Međunarodnom sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti u Sankt Peterburgu da su Republika Srpska i Srbija stalne mete specijalnog hibridnog rata Zapada predviđenog SAD s ciljem da, kako je kazao, “porobe i ukinu cijeli srpski narod”.

Dodik je istakao da je jedan od prioritetnih zadataka u procesu formiranja policentričnog svjetskog projekta izgradnja novih okvira za međunarodnu i državnu informacionu bezbjednost.

“Republika Srpska prepoznaje važnost tih procesa i spremna je da sve naučene lekcije i kapacitete stavi na raspolagenje partnerima”, istakao je Dodik koji se prvi obratio na Sastanku o bezbjednosti u okviru prve plenarne sjednice “Obezbjeđenje informacione bezbjednosti u uslovima formiranja policentričnog svjetskog poretka: izazovi i mogućnosti”.

On je napomenuo da će to imati direktan uticaj na djecu, stanovništvo privredne subjekte, kritične infrastrukture i same države.

Dodik je istakao da je digitalizacija donijela osjetljivost institucija na ugrožavanje njihovih vitalnih funkcija, te dovelo do nove realnosti zbog čega bi trebalo razmotriti osnovne grupe problema.

On je naveo da je ukazao na primjetan trend upotrebe internet platformi onih država u kojima su njihova sjedišta, istakavši da su globalni servisi Gugl, Amazon, Majkrosoft, Tviter, Instagram ekpresno stavljeni u službu hibridnog rata.

“Ponašanje ovih globalnih prižaoca usluga krši zakone država ne pružajući ni osnovno objašnjenje”, istakao je Dodik, prenosi Srna.

 

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
BajkoAleksa 🇲🇪DopaminMožda je takoRole je king
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aleksa 🇲🇪
Gost
Aleksa 🇲🇪

Dodik i Vučić ne brane srpski narod nego brane fotelje i milione pokradene od naroda ..

Dopamin
Gost
Dopamin

Hahahahahahaha! Paranoja srbijanska.

Možda je tako
Gost
Možda je tako

Daleko bilo od svakog mog. Ovaj je stvarno prolupao.

Role je king
Gost
Role je king

Stalno su nesto ugrozeni… Nece Amerika da Vam dopusti da ponovo napravite haos,reci onako kako je.

Bajko
Gost
Bajko

Čekaj da dođe Tramp pa ćeš videti..

Send this to a friend