Region Smatra da Bošnjaci nameću temu genocida

Dodik: Sa Srebrenicom je problem u nejednakom tretmanu žrtava

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je problem sa “Srebrenicom” u nejednakom tretmanu žrtava.

Dodik je dodao da Srebrenicu ne treba posmatrati na način kako to žele Bošnjaci.

“Uz svo poštovanje žrtvama Srebrenice, Srebrenicu ne treba posmatrati na način kako to žele Bošnjaci, oni imaju problem sa stalnim nametanjem te teme. Cio problem Srebrenice je u nejednakom tretmanu žrtava”, istakao je Dodik za list Danas.

Prema njegovim riječima, nije moguće posmatrati slučaj Srebrenice bez šireg konteksta stradanja i Srba na čitavom prostoru Podrinja.

“Želeći da budem objektivan i tačan, tražio sam imena stradalih na području Srebrenice i Bratunca tokom rata. Spisak od 3500 ljudi nije izmišljena priča. Radi se o tome da je stradanje Bošnjaka bilo koncentrisano na nekoliko dana ili dvije sedmice, a Srbi su u kontinuitetu stradali od 1992. do 1995. godine”, naglasio je Dodik.

Dodik ponavlja poziv na formiranje međunarodne komisije koja bi istražila zločine na širem prostoru Srebrenice.

“I dalje pozivam na formiranje međunarodne komisije, sa najvećim svetskim ekspertima, da oni utvrde šta je bilo tokom te tri godine i sad javno izjavljujem da ću stati iza mišljenja te komisije”, poručio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Suljo Bar
Gost
Suljo Bar

Genocid bi bio da su ubijani zene i djeca. A nisu,ubijani su vojnici,koji su radili pogrome po srpskim selima oko Srebrenice. Jeste zlocin i ne opravdavam ga,ali nije genocid.

Ispravite me
Gost
Ispravite me

Dodik hoće da kaže, ako sam dobro razumio, da nije u redu da se ubistvo 7000 kragujevačkih đaka naziva strašnim zločinom, a ubistvo 7000 Srebreničana ne.

Vartolomej
Gost
Vartolomej

Stradanje Bosnjaka skoncentrisano u dvije sedmice? Jos malo razradi i dobices definiciju genocida. Pritom su Bošnjaci najviše stradali tokom čitavog rata, čak i da izuzmeš te dvije sedmice. Inače vi ste bili veoma hrabri jer ste imali JNA iza sebe, a sa Hrvatima ste dogovorili podjelu Bosne. Jedino Bošnjacima nije odgovarao rat. Sad imate prazna sela i gradove i jedni… Više »

Montenegrin
Gost
Montenegrin

A vi nevini stradalnici ,stradajuci drzali 90% Bosne!!
Koncentrisali u 2 nedjelje!!?! Kako sam sebe jos vise spustas crni druze!!

Kotor
Gost
Kotor

Muslimani su i pokrenuli rat u BiH. Ajde sad da neko krene da ovaja Aljasku od SAD. Pa spalili bi ih. E tako je trebalo i u ex Yu. Sve bi secsmirilo u 2dana i ne bi bilo ovoliko zrtava

Haris
Gost
Haris

Problem je u tvojoj glavi, ne može biti isti tretman srpskih agresora i nevino pobijenih Bošnjaka civila.

Stockholm
Gost
Stockholm

Baš ste vi nevinašca!

Ja566
Gost
Ja566

Srebrenica se desila posle 3 godine..sta je sa ubijenim srbima do 95..muslimani po obicaju samo kukaju i placu posle..i srebrenica nije genocid

Makarije
Gost
Makarije

Treba zbilja imat đon mjesto obraza pa ovo izjavit. Rat u Bosni je i počeo u Podrinju masovnim zločinima i etničkim čišćenjem Bijeljine, Zvornika, Foče, Višegrada… Srebrenica je samo finale velikog pogroma Bošnjaka u Podrinju. Dok se ne pojavi srpski političar koji će kleknut u Srebrenici i zatražit oprost nastaviće se fašističko orgijanje i vrzino kolo mržnje na ovom prostorima.

Opet ja
Gost
Opet ja

Sve je već rečeno. Komisija je završila posao. Genocid i tačka.

Kutinjo
Gost
Kutinjo

Srebrenica nije genocid. SREBRENICA NIJE GENOCID

Send this to a friend