Region Smatra da je zemlja nemoguća i neodrživa

Dodik tvrdi: BiH je puna terorista, a za to je kriva Hrvatska

Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tvrdio da postoji dovoljno razloga za ocjene o tome da je zemlja izvrgnuta terorističkim prijetnjama.

Kako je rekao, njeni državljani su učestvovali u borbama u redovima Islamske države.

“Osnovna je i tačna pretpostavka da je BiH u osnovi nestabilna zemlja, a ja bih dodao i nemoguća i neodrživa zemlja”, kazao je Dodik iznoseći tvrdnju kako je na evropskom tlu najviše boraca u redovima Islamske države bilo upravo iz BiH.

Prema informacijama koje je prikupio Europol, od oko pet hiljada boraca IS-a koji su stigli iz Evrope zapravo ih je najviše bilo iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Belgije.

“Jasno je da svi Bošnjaci nisu teroristi, ali svi oni koji su činili teroristička djela u BiH jesu muslimani”, kazao je Dodik dodajući kako mu je nejasno zbog čega je BiH “uglavljena” u organizacije koje okupljaju islamske zemlje, iako je sama većinski hrišćanska država.

Tvrdi kako je upravo Hrvatska kriva, jer je tokom rata dopustila da u BiH uđe četiri i po hiljade mudžahedina koji su kasnije činili zločine.

“Ova izjava može poslužiti kao osnova da raščistimo stvari”, kazao je Dodik.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Bob Rockroko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bob Rock
Gost
Bob Rock

Tacno je. Puna je terorista zvanog dodik i njemu slicnih i tacno je, kriva je hrvarska sto vas je iz krajine protjerala u BiH.

roko
Gost
roko

ali postoje dokazi da su ih HRVATI dovodili granicne prelaze otvarali i cak ih naoruzavali ina Srbe slali

Send this to a friend