Region Smatra da je zemlja nemoguća i neodrživa

Dodik tvrdi: BiH je puna terorista, a za to je kriva Hrvatska

Milorad Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tvrdio da postoji dovoljno razloga za ocjene o tome da je zemlja izvrgnuta terorističkim prijetnjama.

Kako je rekao, njeni državljani su učestvovali u borbama u redovima Islamske države.

“Osnovna je i tačna pretpostavka da je BiH u osnovi nestabilna zemlja, a ja bih dodao i nemoguća i neodrživa zemlja”, kazao je Dodik iznoseći tvrdnju kako je na evropskom tlu najviše boraca u redovima Islamske države bilo upravo iz BiH.

Prema informacijama koje je prikupio Europol, od oko pet hiljada boraca IS-a koji su stigli iz Evrope zapravo ih je najviše bilo iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke i Belgije.

“Jasno je da svi Bošnjaci nisu teroristi, ali svi oni koji su činili teroristička djela u BiH jesu muslimani”, kazao je Dodik dodajući kako mu je nejasno zbog čega je BiH “uglavljena” u organizacije koje okupljaju islamske zemlje, iako je sama većinski hrišćanska država.

Tvrdi kako je upravo Hrvatska kriva, jer je tokom rata dopustila da u BiH uđe četiri i po hiljade mudžahedina koji su kasnije činili zločine.

“Ova izjava može poslužiti kao osnova da raščistimo stvari”, kazao je Dodik.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bob Rock
Gost
Bob Rock

Tacno je. Puna je terorista zvanog dodik i njemu slicnih i tacno je, kriva je hrvarska sto vas je iz krajine protjerala u BiH.

roko
Gost
roko

ali postoje dokazi da su ih HRVATI dovodili granicne prelaze otvarali i cak ih naoruzavali ina Srbe slali

Send this to a friend