Region

Dodik uporedio RS sa ženom koja trpi nasilje u vezi: Nećemo da živimo s vama, Dejton je bio greška

Milorad Dodik, Foto: Klix

Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik kazao je na press konferenciji uoči sastanka sa partnerima u Vijeću ministara da je Dejtonski mirovni sporazum bio greška.

“BiH je u sistematskoj krizi ona je napravljena da bude u krizi, Dejtonski sporazum je greška koja je napravila BiH i dala strancima da njom upravljaju”, rekao je Dodik.

On je kazao da je nevjerovatno da BiH dobije pregovarački status sa Evropskom unijom pa da se za pet dana sve to sruši, misleći na odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona BiH.

“U zadnjem pokušaju da dogovorimo neke stvari koje smo ranije dogovarali, onda Marfi kaže da to ne treba, onda Bošnjaci to razvale. Mi u RS-u smatramo da je sve što je urađeno u posljednje vrijeme nakaradno”, kazao je Dodik, referušući se na izmjene izbornog zakona.

On je kazao da su ranije tehničke izmjene Izbornog zakona prošle Predstavnički dom Parlamenta BiH, ali da su ga Bošnjaci blokirali izlaskom sa sjednice.

“Namjerno su blokirali sistem odlučivanja da bi se pojavio Schmidt, a onda ga promijenio da bi ojačao kriminalnu dimenziju. To znači da članovi CIK-a ne mogu biti smijenjeni prije 2027. godine”, kazao je Dodik.

Govoreći o mogućem usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a rekao je da ona neće doprinijeti pomirenju i da su se Bošnjaci prevarili.

“Pogriješili ste, razbili ste sistem odlučivanja jer o tome nije odlučivalo Predsjedništvo. Ukoliko danas ne uspijemo besmisleno je bilo šta da se radi. Zašto Bošnjaci misle da možemo da nastavimo živjeti zajedno, a da oni nastave da nam lijepe etikete. Kako mislite da mi ostanemo tu. U svakom malom mjestu u BiH kada se rastaje par, ako je žena matretirana, a mi smo maltretirana sve vrijeme, onda je cijelo mjesto na njenoj strani. Nećemo da živimo s vama. Vidjet ćete kako to izgleda. To je moj stav”, rekao je Dodik.

19

avatar
1000
15
4
0
 
18
Crna GoramariuskosjuveTu sam
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Crna Gora
Gost
Crna Gora

Ha ha ha. Pa ako vas maltetiraju u Bosni I Hercegovini kao zenu u braku, rastavite se, iselite u Srbiju I mirna Bosna. Evo imate moju podrsku. Dje zaustavise armiju BiH ispred Banjaluke , oca ji očinjega. Mirni bi bili ka mušice.

marius
Gost
marius

Ti Milorade pokušavaš da glumiš Jablana , ali ne Jablan drvo,no onoga Jablana Petra Kočica .

juve
Gost
juve

Ovo je najgori čoek i još gori političar na prostore ex JUGOSLAVIJE!

Tu sam
Gost
Tu sam

Jadan narod koji te trpi a ne može te maći.
Vučko bar njegovima daje ponekad po 20-30 eura i dio naroda, koji ga glasa ,srećan.
A ti tugo tužna???????

Tomo
Gost
Tomo

Ma bre okupi kamiondžije i proglasi samostalnost. Ne može vama NATO ništa! Slobodno navali a mi ćemo odavde da vas kuražimo. Samo ako budete počeli da se povlačite neka to bude u pravcu Srbije.

kos
Gost
kos

sta ce nam on i oni

CRNOGORKA KOTOR
Gost
CRNOGORKA KOTOR

Sjeti se što si pričao dok si bio mlađi , sve kontra ovog što sad pričaš . Kojem Dodiku vjerovati ?

Darija
Gost
Darija

Dodo, a ne podržavaš Kosovo ? Uostalom tebe niko ne sluša . Nebitan si.

Don Montenegrin
Gost
Don Montenegrin

Mislis da si bitan faktor,a totalno si nebitan!! Niko te niti sto pita,niti trazi tvoje misljenje,a ti uporno izigravas ulogu vaznog igraca. Ima da cutis,pazis dobro sto ces reci kad te puste da nesto kazes. U suprotnom,nestajes i ti i Vucko i RS. I djeca ti govore “dje si lopove “. A,djeca su najiskrenija bica !!!

Mladen
Gost
Mladen

Neka si ti bitan! 🙂

svizajedno
Gost
svizajedno

Gospodin Dodik bi trebao da misli i na gradjane RS , sto oni sve gube time sto nisu u EU – nepametno je smatrati da gradjani to ne znaju i ne vide …. pohlepa Dodikova nema kraja , samo mecenje istoga može donijeti dobrobit gradjanima sto je i najbitnije …. kvalitet života ne daje nacija i vjera već saradnja i… Više »

Maśa 😎🇲🇪
Gost
Maśa 😎🇲🇪

Koliko će dobiti Dritan jer je ona njegova Saveljić u ime Solar potpisala ugovor sa tvojom privatnom firmom??????????

Foo_Bar
Gost
Foo_Bar

Aoooooo….ti si mislim zavrsio karijeru,a i Sumska….

Beni
Gost
Beni

Pa iselite se i mirna BOSNA.

Lipa
Gost
Lipa

Jes tako i kod nas samo ne smiju puno psuju crkvu, svetinje, pismo, itd posle mi manjine mi ugroženi..

Miloš
Gost
Miloš

Bravo Dodo!

Milovan
Gost
Milovan

E kad ti je ovo uzor! Pi

Sudija
Gost
Sudija

Malo si promasio prije ce bit sa zenom koja se udala sa namjerom da de razvede i dobije pola njegove imovine , kuce, para….

Milovan
Gost
Milovan

Pravo u metu!

Send this to a friend