Region Zamolio Vučića da pošalje vakcine

Dodik: Za svoj narod sam spreman i da prosim ako treba

Dodik

Predsjednik SDS Mirka Šarovića i predsjednik PDP Branislava Borenovića kritikovali su predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog izjave da će zamoliti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da RS dodijeli dio svojih vakcina protiv koronavirusa.

Šarović i Borenović su ocijenili da je vlast “nesposobna za rješavanje esencijalnih problema koji muče društvo”, a tu, kažu, moraju ubrojati i borbu protiv pandemije koronavirusa”, kao i da je tražiti tuđu pomoć jedan od poteza “onih koji su zaista u očajnoj situaciji”.

Dodik je odgovorio da molba Srbiji da dodijeli RS određenu količinu vakcina protiv korone ne znači da Srpska prosi, već se bori za svoj narod.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjave Šarovića i Borenovića da se, kako kažu, Republika Srpska oslanja samo na nečiju pomoć, Dodik je naglasio da se od njih ne može ništa drugo ni očekivati osim da neargumentovano kritikuju i napadaju, prenosi RTRS.

“Volio bih da vidim bilo šta što su oni uradili ili učinili za Republiku Srpsku i svoj narod. Za njihovu informaciju molba za pomoć od brata i prijatelja, što Srbija jeste Srpskoj, ne znači da prosimo, a sve i da je tako, za razliku od njih ja sam za svoj narod spreman i da prosim ako treba”, istakao je Dodik.

On je poručio da je za njega, kao i za cjelokupno rukovodstvo Srpske, zdravlje ljudi na prvom mjestu i da je RS uplatila više od šest miliona KM za vakcine putem zajedničkog programa posredstvom institucija BiH, a te vakcine još ne stižu niti ima naznake kada će stići, dodavši da je sistem “Kovaks” očigledno u kolapsu.

“Mi ništa ne prosimo već molimo svoju braću da nam pomognu dok nama ne stigne prva pošiljka vakcina koju očekujemo već naredne sedmice, a u februaru očekujemo nastavak njihove isporuke,” rekao je Dodik.

On je poručio građanima Republike Srpske da ne treba da brinu, da će vakcine uskoro stići u RS i da će svako ko želi biti vakcinisan.

“U svemu ovome najtužnije je da smo po ko zna koji put svedoci da pojedinim političarima, poput Mirka Šarovića i Branislava Borenovića, ništa nije sveto, pa čak ni bolest i pandemija opasnog virusa koju koriste ili bolje reći zloupotrebljavaju u nesuvisla politička prepucavanja”, konstatovao je Dodik.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Znamo se dobro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Znamo se dobro
Gost
Znamo se dobro

Mogao ih je i on kupit. Ima okle.

Send this to a friend