Region

Dodik želi da mu Kusturica bude savjetnik

Novoizabran član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savjetnika.

On je u intervjuu za Večernje novosti od utorka rekao i da će mu među prvim potezima biti izmjena Poslovnika Predsjedništva, ali i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradi Predsjedništva.

“Moj bazični kabinet kao srpskog člana Predsjedništva biće u Istočnom Sarajevu, u Administrativnom centru RS. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kada budu sastanci u Predsedništvu BIH, vidjećemo. Ako ne bude zastava RS u Predsjedništvu, sjednice ćemo održavati putem linka”, rekao je Dodik.

Upitan da li očekuje pritisak druga dva člana Predsjedništva po pitanju članstva BiH u NATO, Dodik je rekao da od toga nema ništa, odnosno da dolazi u obzir saradnja putem Partnerstva za mir.

On je dodao i da namjerava da predloži ostalim čanovima Predsjedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status “umnogome stabilizovao stanje”.

“Ovo je prilika za EU da pokaže da se zalažu da BiH bude dio EU. Ovo treba da se gleda kao molba, a ne ucjena”, zaključio je Dodik.

Govoreći o čestitki koju je nakon izbora dobio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je rekao da mu je on poručio da RS i Srbija grade još bolje odnose, kao i Srbija i BiH.

“Radujem se tome da BiH i Srbija grade bolje odnose. BIH nije Sarajevo i to svima mora biti jasno. Isto tako BiH nije jedan član Predsedništva”, rekao je Dodik.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cg4Ever
Gost
Cg4Ever

Zeli Tuta da mu Muta bude savjetnik.

Krusi
Gost
Krusi

Kusturica ponos naš, i Crne Gore, naravno! 🙂

Ljubo
Gost
Ljubo

AVETINJA MAJKO MILA

Crveni kroatu
Gost
Crveni kroatu

Covjek se zove Nikola, a ne Emir!

Cetinje
Gost
Cetinje

Nemanja…

galeb
Gost
galeb

Zna li Dodik šta je LINK?

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Bice Kusti vruce u Sarajevu.

Radule Sretov
Gost
Radule Sretov

Kusta mu moze bit savjetnik.posredstvom tog linka nit on hoce u Sarajevo niti ga sarajlije zele

Send this to a friend