Region

Erdogan stiže u Srbiju, sa Vučićem otvara radove na autoputu Beograd-Sarajevo

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan 29. augusta dolazi u posjetu Srbiji, u okviru koje će on i Aleksandar Vučić ozvaničiti početak radova na gradnji autoputa Beograd – Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom Erdoganove posjete trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta Novi Pazar-Tutin.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica autoputa Beograd – Sarajevo između Vlade Srbije, “Puteva Srbije” i turske kompanije “Tašjapi” potpisan je u decembru prošle godine, prenosi Tanjug.

Izgradnjom autoputa Beograd – Sarajevo Srbija će dobiti mogućnost da se poveže s europskim Koridorom 5, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a BiH će se moći povezati sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno autoputem Beograd – Šid, kao i saobraćajnicom preko Požege.

Vučić i Erdogan razgovarali su krajem jula telefonom i konstatovali, kako je saopšteno, napredak političkog dijaloga, ali i ekonomske saradnje dvije zemlje. Saglasili su se i da se pokazala dobrom zajednička odluka o ustanovljavanju Visokog vijeća za saradnju.

Sljedeća sjednica tog vijeća mogla bi biti održana tokom predstojeće posjete predsjednika Turske Srbiji.

Erdogan je, inače, u tom telefonskom razgovoru podržao politiku mira i saradnje, kojom Vučić promoviše stabilnost u regionu, saglasan sa srpskim predsjednikom da se samo tako može osigurati veći interes investitora i ekonomski rast.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Nije valjda i sultan spao na to slikanje, pa on ostvaruje rezultate i nema potreba za glumom kao gubičar.

Ekonomista
Gost
Ekonomista

Realno, izgledom i mentalitetom, Srbi su braća sa Turcima, a ne sa nama. I normalno je da razvijaju bliske ekonomske odnose.

Nenad
Gost
Nenad

Zato smo mi svi crni i tamnoputi pa ne licimo

Marko
Gost
Marko

Izgledom ne znam na koga ste vi iz stare CG tamnoputi, verovatno na slovene😂😂😂😂

Bnjj
Gost
Bnjj

Sramota prave put bez Tendera taj put bi Kinezi jeftinije napravili ali u Srbiji i Bosni je korumpirana elita i moraju da budu sluge Ergoganu

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Svoj na svojemu!

Oj ha
Gost
Oj ha

Dok neki u CG prebrojavaju turske investitore, u Srbiji ih Vučić jedva čeka.

Turimvamga
Gost
Turimvamga

Erdogan je crnogorac sa ceva junackoga !!!

Vale
Gost
Vale

Liči na Mila po malo onako tamnoputi.

Send this to a friend