Region

Grabar Kitarović smijenila hrvatskog komadanta vazduhoplovstva

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović penzionisala je komandanta Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, brigadnog generala Matu Mikića, nakon slučaja švercera oružja u zadarskoj vazduhoplovnoj bazi Zemunik, prenosi Indeks.

Smenjen je i komandant te baze, brigadir Mario Pleša.

Afera je u hrvatskoj javnosti izbila nakon što je televizija Nova otkrila da su vojni piloti prošvercovali i helikopterom prevezli muškarca osumnjičenog za trgovinu municijom.

Iz kancelarije predsjednice nisu željeli da odgovore na pitanje o njenim potezima, ali su uputili na konferenciju za novinare na temu “Aktualna događanja u Hrvatskom ratnom vazduhoplovstu” koja je zakazana za sjutra.

Potpredsednik vlade i ministar odbrane Damir Krstičević rekao je u petak u Zemuniku da nevojničko ponašanje treba sankcionisati.

Piloti su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja, a policija je pretragom njihovih domova pronašla i veću količinu vojne municije.

Trojica pilota su bili iskusni instruktori letjenja. Prošli su kontrolu, a švercera oružja su prevozili dok su bili na dužnosti, u sklopu planiranih vojnih zadataka. Čak su ga i preobukli.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MilaGlas 20 €ura
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mila
Gost
Mila

Puff Mutti!!!!!!!!!

Glas 20 €ura
Gost
Glas 20 €ura

Gospe ti Kolinda previše si oštra šta bi radila da su prevozili 50 kila kokaina?

Send this to a friend